Щоб приготувати повітряний омлет на сковороді, знадобиться:
- 4 яйця;
- 2 ст. л. молока;
- 1 ч. л. оливкової олії;
- ½ год. л. рік;
- щіпка суміші мелених перців.
Білки акуратно відокремити від жовтків. У білки не повинно потрапити ні краплі жовтка, інакше білки не зб'ються. Білки прибрати у холодильник.
До жовтків влити молоко, додати суміш перців і злегка збити вилкою.
Охолоджені білки збити міксером із щіпкою солі до отримання повітряної щільної піни.
Суху сковороду за допомогою пензлика змастити оливковою олією. Зверху вилити жовтки та, нахиляючи сковороду, рівномірно розподілити їх по всій поверхні. Смажити жовтки на середньому вогні.
Як тільки жовтки схопляться знизу, зверху викласти збиті білки акуратно розрівнюючи, щоб не вилазили за межі яєчного млинця.
Плюс майже 2 600 грн щомісяця: кому з пенсіонерів держава підніме виплати вже з 1 січня
ТЦК тепер знайдуть кожного: мобілізація забере всіх
Невидимий ворог у холодильнику: який сир б’є по серцю сильніше за фастфуд
Пенсія відкладається: чому у 2026 році 60 років - уже не гарантія виходу на відпочинок
Накрити сковороду кришкою та готувати на мінімальному вогні 5-8 хвилин. За цей час білок має ущільнитись. Якщо натиснути на нього пальцем, то він пружинить і не прилипне до руки.
Розрізати навпіл і скласти білковою стороною усередину. Нарізати порційними шматочками омлет і подати до столу.
Читайте також:
Де найвигідніше купувати яйця, що подорожчали.
Чим замінити яйця, що подорожчали у випічці: хитрощі господарок
