Рецепт тіста на свіжих дріжджах
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
- 25 г свіжих дріжджів;
- 1 склянка теплого молока;
- 400 - 500 грамів пшеничного борошна;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 столова ложка цукру;
- дрібка солі.
Приготування:
У глибокій мисці розмішайте до рідкісного стану цукор та дріжджі. Можна скористатися ложкою або вилкою.
Влийте тепле молоко та перемішайте суміш. Влийте олію, додайте трохи борошна та сіль.
Невеликими порціями додавайте борошно в тісто і замішуйте тісто. Воно має бути еластичним, м'яким і не прилипнути до рук.
Накрийте готове тісто харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин|мінути|, щоб воно підросло.
З одного замісу тіста виходить два коржі для піци.
Мобілізація з 18 років та зниження призовного віку: у Раді поставили крапку
Штрафи за шини та позбавлення прав: автомобілістів попередили
Платити за комунальні послуги потрібно по-новому: як тепер передавати показання лічильника
Не забрав повістку з пошти – вважай, отримав: що каже закон о мобилизации
Рецепт тесту на сухих дріжджах
- Час: 60 хвилин
- Порцій: 2
- 200 мл теплої води або молока;
- 6 г сухих дріжджів;
- 1 чайна ложка цукру;
– половина чайної ложки солі;
- 350 грамів пшеничного борошна;
- 2 столові ложки оливкової олії.
Приготування:
У глибокій мисці з'єднуємо теплу воду, дріжджі та цукор. Окремо з'єднуємо борошно, що просіює, з сіллю, додаємо вологі інгредієнти, замішуємо липке тісто.
Додаємо в тісто оливкову олію, вимішуємо до гладкості близько 5 хвилин. Якщо раптом тісто й надалі липнутиме – підсипте борошна.
Змащуємо миску оливковою олією, кладемо тісто і залишаємо на 30-40 хвилин до збільшення його в 2 рази. Готове тісто ділимо на дві рівні частини.
На шмат пергаменту присипаємо борошном і просто розкочуємо тісто навколо ширини пергаменту. Можна розкачувати поверхнею і потім просто перенести на пергамент. Формуємо борти руками.
Викладаємо улюблену начинку і даємо піку постояти 10 - 15 хвилин перед випіканням, щоб вона була пухка.
Випікаємо в розігрітій духовці за 200 градусів 15 – 20 хвилин.
Рецепт тесту на воді
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
- 300 г пшеничного борошна;
- 20 г нових дріжджів;
- 180 мілілітрів води;
– половина столової ложки цукру;
- 1 чайна ложка солі;
- 2,5 столових ложок оливкової олії.
Приготування:
Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте борошно із сіллю.
Тепле молоко розмішайте зі свіжими дріжджами та цукром. Влийте олію і невеликими порціями додавайте борошно.
Замісіть еластичне тісто руками, за потреби підсипте тісто борошном, але не переборщіть.
Залишіть тісто відпочити на кілька хвилин і переходьте до формування коржика.
Розділіть тісто на дві частини, кожну з них підсипте борошном і розкотіть скалкою в тоненький шар.
Перекладіть тісто на круглу форму тіста і переходьте до накладання начинки.
Читайте також:
Готуємо гарбузовий пудинг-пиріг: простий рецепт ласощів до чаю
Схочеться добавки: рецепт пирога з цвітної капусти. Займе лише 20 хвилин
Як приготувати смачний морквяний пиріг. Рецепт ласощів