Говорять, що смак каші, приготовленої на свіжому повітрі, запам'ятовується назавжди. Представляємо рецепт каші, яка популярна на Чернігівщині. Вона називається "Гартаначка". Незвичайну назву ця страва отримала завдяки тому, що її готували всією родиною чи дружньою компанією. Друга назва страви – козацький куліш.
Кухарі вважають, що готувати гортаночку потрібно обов'язково на природі – на польовому вогнищі та у величезному казанку.
Складові:
- М'ясо – 400 г
- Сало – 100 г (за смаком)
- Вода – 3 л
- Картопля - 2 кг
- Просо - 200 г
- Цибуля – 3 шт
- Яйця – 4 шт
- Соняшникова олія – 30 мл
- Зелень, спеції, сіль – до смаку
Спосіб приготування:
У казанок чи сотейник налити воду. Дрібними шматочками наріжте м'ясо і киньте його в каструлю, коли вода закипить. Не доводьте до кипіння, додайте почищену та нарізану картоплю.
Через 20 хвилин додайте в казанок пшоно, сіль та спеції.
Олександр Пономарьов показав поповнення в родині: хлопчику вже обрали ім'я, а Козловський та Дзідзьо вітають
Пенсіонерам доплатять по 3000 гривень: списки по областях
Як Ксенія Мішина отримала штраф за навігатор і чому поліцейські її так розгнівали
Зростання пенсій, обвал цін на ліки, масова мобілізація, заборона на риболовлю та лікарняні: квітень багато змінить
Цибулю почистіть та обсмажте до золотистого кольору, дрібно наріжте зелень. Якщо ви для рецепту взяли сало, його можна обсмажити із цибулею.
Яйця потрібно додавати в гарячу страву і добре перемішати.
Коли у казанку всі інгредієнти зваряться, воду потрібно злити в окрему каструлю і розім'яти картоплю товкучкою.
Додайте цибулю, зелень та яйця.
Подавати гортаночку потрібно разом із бульйоном.
Читайте також:
Страва на кожен день: як приготувати морквяний суп-пюре. Рецепт
Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт
Захочеться добавки: рецепт найніжнішого гарбузового супу з вершками