Не більше півгодини знадобиться для приготування цього смачного та ситного цибульного супу. В його основі, смажена у вершковому маслі, цибуля. Саме він надає неповторного смаку цьому вершковому супу, спробувавши якийсь раз, захочеться приготувати ще не раз.
Інгредієнти для 6 порцій:
- плавлений сир – 270 г (3 шт.);
- цибуля ріпчаста - 500 г;
- морква – 120 г;
- картопля – 300 г;
- вершкове масло - 50 г;
- вода - 2 л;
- свіжий кріп – 5 г;
- перець чорний мелений - 1/2 ч. л.;
- сіль - 1 ч.л.
У сотейнику, краще з антипригарним покриттям, потрібно розтопити вершкове масло, додати цибулю і обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, періодично перемішуючи.
Потім додаємо моркву та обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні.
Додаємо картоплю, воду, сіль, чорний перець, перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин на слабкому вогні.
Додати дрібно нарізаний сир плавлений і перемішати до повного розчинення.
Велике церковне свято 18 червня: віщі сни, магічний портал і що не можна робити сьогодні
Два роки кохання, музики й ритуалів: Дорофєєва й Кацурін показали дещо про весілля, що ніхто не бачив
Кому зірки готують випробування: 4 знаки Зодіаку, яким доведеться міцно триматися до 15 липня
Пенсію назад: навіщо деяких українців змушують повертати виплати
Увага! Правильно використовувати для приготування плавлений сир, з написом на упаковці "для супів та соусів", оскільки він краще розчиняється.
Додати в суп дрібно нарізаний кріп, перемішати та зняти з плити.
Цибулевий суп із плавленими сирками подавати гарячим, додавши грінки та посипавши зеленою цибулею.
Читайте також:
Як приготувати легкий морквяний суп-пюре. Рецепт
Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт
Захочеться добавки: рецепт найніжнішого гарбузового супу з вершками