Фінські млинці "Паннукакку" відносять до розряду лінивих страв. Це незвичні для української кухні млинці. Фінський млинець готується в духовці, на деку, потім наповнюється начинкою до смаку. Це дуже просто та смачно!

Складові:

  • молоко - 450 мл:
  • яйця – 2 шт.;
  • олія вершкове - 25 грам;
  • сіль - 1/3 чайної ложки;
  • борошно пшеничне - 1 склянка.

Яйця збити, додати тепле молоко та борошно, добре розмішати міксером, щоб не було грудочок. Наприкінці додати розтоплене вершкове масло|мастило| і сіль|соль|.

Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити папером для випічки, так щоб папір заходив за краї, змастити олією. Налити тісто і випікати 20-25 хвилин|мінути| до рум'яної скоринки (орієнтуйтеся на свою духовку).

До речі, нехай вас не бентежить поведінка тесту в духовці - воно підніматиметься хвилями, горбками, але після завершення випічки воно осяде.

Готовий млинець потрібно змастити розтопленим вершковим маслом. Дати млинцю трохи охолонути.

Популярні новини зараз

Грандіозний скандал із Тищенком: петиція про позбавлення його мандата набрала вже половину необхідних голосів

Звикайте сидіти весь день без світла: людей уже попередили про повне пекло

Їх розмітають відразу двома вилками: рецепт соковитих котлет із фаршу, цвітної капусти та сиру

Просто насолода: рецепт ідеального вишневого соусу до м'яса

Показати ще

Увага! Є 2 варіанти подачі фінських млинців "Паннукакку":

1 варіант. Можна розрізати млинець на квадратики і подавати з чим завгодно: із джемом, вершками, медом. А якщо зменшити кількість цукру в тісті, тоді можна загорнути і несолодку начинку (тертий сир, фарш, овочі, гриби).

2 варіант. А можна приготувати млинцевий рол. Для начинки сир розітріть із цукром. Якщо маса вийшла сухуватою, додайте пару ложок сметани або йогурту. Змастіть млинець начинкою, додайте ягоди, поверніть у рулет. Для подачі рулет наріж шматочками і посипте цукровою пудрою.

Читайте також:

Як приготувати смачний хліб у духовці. Простий рецепт

Як приготувати запіканку з|із| цвітної капусти в духовці. Рецепт

Котлети в духовці в пюре: старовинний рецепт турецьких господинь