Фінські млинці "Паннукакку" відносять до розряду лінивих страв. Це незвичні для української кухні млинці. Фінський млинець готується в духовці, на деку, потім наповнюється начинкою до смаку. Це дуже просто та смачно!
Складові:
- молоко - 450 мл:
- яйця – 2 шт.;
- олія вершкове - 25 грам;
- сіль - 1/3 чайної ложки;
- борошно пшеничне - 1 склянка.
Яйця збити, додати тепле молоко та борошно, добре розмішати міксером, щоб не було грудочок. Наприкінці додати розтоплене вершкове масло|мастило| і сіль|соль|.
Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити папером для випічки, так щоб папір заходив за краї, змастити олією. Налити тісто і випікати 20-25 хвилин|мінути| до рум'яної скоринки (орієнтуйтеся на свою духовку).
До речі, нехай вас не бентежить поведінка тесту в духовці - воно підніматиметься хвилями, горбками, але після завершення випічки воно осяде.
Готовий млинець потрібно змастити розтопленим вершковим маслом. Дати млинцю трохи охолонути.
Світла не буде: Укренерго озвучив графіки відключення на 27 листопада
Це потрібно дізнатися до початку 2025: які випробування пройдуть усі знаки Зодіаку в рік Змії
Пенсії виростуть з 1 грудня: шукайте себе у списку
Залишилося пережити це: що станеться із представниками знаків східного гороскопу до старту зими-2024
Увага! Є 2 варіанти подачі фінських млинців "Паннукакку":
1 варіант. Можна розрізати млинець на квадратики і подавати з чим завгодно: із джемом, вершками, медом. А якщо зменшити кількість цукру в тісті, тоді можна загорнути і несолодку начинку (тертий сир, фарш, овочі, гриби).
2 варіант. А можна приготувати млинцевий рол. Для начинки сир розітріть із цукром. Якщо маса вийшла сухуватою, додайте пару ложок сметани або йогурту. Змастіть млинець начинкою, додайте ягоди, поверніть у рулет. Для подачі рулет наріж шматочками і посипте цукровою пудрою.
Читайте також:
Як приготувати смачний хліб у духовці. Простий рецепт
Як приготувати запіканку з|із| цвітної капусти в духовці. Рецепт
Котлети в духовці в пюре: старовинний рецепт турецьких господинь