Продукти:
- 1 кг шампіньйонів;
- 3 цибулини;
- 1 морквина;
- перець горошком;
- лавровий лист;
- часник;
- 2 яйці;
- зелень.
Перед тим, як смажити печериці на сковороді їх потрібно підготувати : ретельно відбери і відсортуй гриби - вони повинні бути світлими, без темних плям і вм'ятин; промий гриби не менш, ніж в трьох водах, але не занадто довго, щоб не змити» аромат; обсуши гриби на рушник або паперовій серветці, щоб видалити надлишки вологи; відділи у грибів капелюшки від ніжок і наріж їх акуратними скибочками. Як тільки гриби будуть готові, тут же приступай до смаження - печериці дуже швидко псуються і темніють.
Сковороду добре раскали на середньому вогні. Налий трохи рослинного масла. Викладаємо на сковороду гриби невеликими порціями і обсмаж деякий час. Не забувай гриби періодично помішувати, щоб вони не пристали до сковорідці. Посоли і поперчи гриби на смак в самому кінці смаження (за пару хвилин до закінчення приготування).
Читайте також:
Старовинний рецепт маслюків у томаті: крута страва в грибний сезон. Пальчики оближеш