Перед тим, як розпочати вирішувати проблеми із засипанням медикаментозним способом, можна скористатися кількома техніками, які рекомендують психологи.

Докладніше про це інформує сайт UAPORTAL .

Метод «4-7-8» . Цю техніку розробив професор Ендрю Вейл. Суть методу особливому способі дихання. Також цю методику можна застосовувати у періоди емоційного перевантаження. Для того, щоб скористатися методикою, необхідно зробити наступне: потрібно укласти кінчик язика за верхніми передніми зубами і видихнути повністю через рот. Далі необхідно вдихнути через ніс і порахувати до чотирьох. Після цього затримуємо дихання, і рахуємо до семи. А потім відкриваємо рота, повністю видихаємо і рахуємо до восьми. Цей цикл необхідно повторювати кілька разів.

Можна посилювати метод «4-7-8» наступною методикою, яка називається прогресивна м'язова релаксація. Для виконання необхідно по черзі напружувати та розслаблювати м'язи всього тіла, від кінчиків пальців ніг до м'язів обличчя.

Експерти також стверджують, що непоганим методом для засинання користується візуалізація. Для її застосування необхідно приставити навколо себе спокійне і сприятливе місце, яке здатне вас розслабити і заспокоїти.

Ще одним ефективним способом, щоб швидко заснути, є точковий масаж. Потрібно масажувати крапки за вухами, на зап'ястях, на переніссі та на скронях. Вченими доведено, що цей метод добре працює при хронічному безсонні.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Показати ще

Парадоксальний намір. Потрібно спробувати піти від зворотного, наприклад, уявити, що настав час вставати на роботу. Вчені зазначають, що таким чином можна швидше заснути, незважаючи на парадоксальність думок.

Читайте також: