Рецепт:

  • 4 кг огірків;
  • 4-5 зуб. часнику;
  • кріп;
  • петрушка;
  • 8-10 горошин чорного перцю;
  • 200 мл рослинної олії;
  • 200 мл 9% оцту;
  • 200 г цукру;
  • 3 ст. л. солі.

Свіжі, середні за розміром огірки ретельно промиваємо і висипаємо в кухонний таз. Заливаємо холодною чистою водою і залишаємо на 2-4 години. Цей прийом дозволить не тільки видалити зайву гіркоту, але і насичує плоди необхідною кількістю рідини, щоб потім вони не вбирали в себе маринад як губка, не залишали верхні шари в банку "голими", і зберігали свою пружність і хрускіт.

Огірки необхідно порізати на четвертинки.

В окремому посуді змішуємо цукор, сіль, оцет та олію - нагріваємо це все у мікрохвильовці. Маринадом заливаємо огірочки та чекаємо, поки вони випустять сік. Це приблизно 4 години.

Поки є час, ретельно промиваємо баночки і стерилізуємо їх разом з новою закаточной кришкою будь-яким звичним способом. Охолоджуємо до кімнатної температури, щоб ємність не лопнула при наповненні.

В кожну банку кладемо спеції та наповнюємо огірочками.

Популярні новини зараз

Орхідея давно не квітне: як за допомогою часнику та меду "очухати" квітку

Не з'явився до ТЦК - автоматично залишився без прав водія: українцям уточнили цей нюанс мобілізації

Олександр "Терен" Будько на "Холостяку" розважився відразу з двома красунями: з ким відбувся перший поцілунок

Попіл може знищити ваш город: з чим не можна смішити добриво, щоб не зашкодити

Показати ще

Стерелізуємо та закатуєм.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт