Рецепт:

  • 4 кг огірків;
  • 4-5 зуб. часнику;
  • кріп;
  • петрушка;
  • 8-10 горошин чорного перцю;
  • 200 мл рослинної олії;
  • 200 мл 9% оцту;
  • 200 г цукру;
  • 3 ст. л. солі.

Свіжі, середні за розміром огірки ретельно промиваємо і висипаємо в кухонний таз. Заливаємо холодною чистою водою і залишаємо на 2-4 години. Цей прийом дозволить не тільки видалити зайву гіркоту, але і насичує плоди необхідною кількістю рідини, щоб потім вони не вбирали в себе маринад як губка, не залишали верхні шари в банку "голими", і зберігали свою пружність і хрускіт.

Огірки необхідно порізати на четвертинки.

В окремому посуді змішуємо цукор, сіль, оцет та олію - нагріваємо це все у мікрохвильовці. Маринадом заливаємо огірочки та чекаємо, поки вони випустять сік. Це приблизно 4 години.

Поки є час, ретельно промиваємо баночки і стерилізуємо їх разом з новою закаточной кришкою будь-яким звичним способом. Охолоджуємо до кімнатної температури, щоб ємність не лопнула при наповненні.

В кожну банку кладемо спеції та наповнюємо огірочками.

Популярні новини зараз

"Безугла - ти п*зда": Маша Єфросиніна, Melovin і блогерша Раміна засудили скандальну нардепку за "цинізм"

Менше грошей - більше вимог: у Німеччині відбирають гроші в українських біженців

Гороскоп на другу половину червня 2025 року: хто стартане, а хто згорить на повороті

Мобілізація чоловіків передпенсійного віку: правила для 50+ посилюються – ТЦК вже готові

Показати ще

Стерелізуємо та закатуєм.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт