Рецепт:
- 4 кг огірків;
- 4-5 зуб. часнику;
- кріп;
- петрушка;
- 8-10 горошин чорного перцю;
- 200 мл рослинної олії;
- 200 мл 9% оцту;
- 200 г цукру;
- 3 ст. л. солі.
Свіжі, середні за розміром огірки ретельно промиваємо і висипаємо в кухонний таз. Заливаємо холодною чистою водою і залишаємо на 2-4 години. Цей прийом дозволить не тільки видалити зайву гіркоту, але і насичує плоди необхідною кількістю рідини, щоб потім вони не вбирали в себе маринад як губка, не залишали верхні шари в банку "голими", і зберігали свою пружність і хрускіт.
Огірки необхідно порізати на четвертинки.
В окремому посуді змішуємо цукор, сіль, оцет та олію - нагріваємо це все у мікрохвильовці. Маринадом заливаємо огірочки та чекаємо, поки вони випустять сік. Це приблизно 4 години.
Поки є час, ретельно промиваємо баночки і стерилізуємо їх разом з новою закаточной кришкою будь-яким звичним способом. Охолоджуємо до кімнатної температури, щоб ємність не лопнула при наповненні.
В кожну банку кладемо спеції та наповнюємо огірочками.
"Кліматичний удар": аномальна погода влітку може позбавити урожаю та повернути відключення світла
Як досягти щільних і соковитих качанів капусти: секрети ефективних підживлень
Ніжні рисові котлети з тунцем: проста і смачна вечеря для всієї родини, рецепт
Після розподілу майна: між колишньою та теперішньою дружинами Остапчука спалахнув скандал
Стерелізуємо та закатуєм.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт