Рецепт:
- 4 кг огірків;
- 4-5 зуб. часнику;
- кріп;
- петрушка;
- 8-10 горошин чорного перцю;
- 200 мл рослинної олії;
- 200 мл 9% оцту;
- 200 г цукру;
- 3 ст. л. солі.
Свіжі, середні за розміром огірки ретельно промиваємо і висипаємо в кухонний таз. Заливаємо холодною чистою водою і залишаємо на 2-4 години. Цей прийом дозволить не тільки видалити зайву гіркоту, але і насичує плоди необхідною кількістю рідини, щоб потім вони не вбирали в себе маринад як губка, не залишали верхні шари в банку "голими", і зберігали свою пружність і хрускіт.
Огірки необхідно порізати на четвертинки.
В окремому посуді змішуємо цукор, сіль, оцет та олію - нагріваємо це все у мікрохвильовці. Маринадом заливаємо огірочки та чекаємо, поки вони випустять сік. Це приблизно 4 години.
Поки є час, ретельно промиваємо баночки і стерилізуємо їх разом з новою закаточной кришкою будь-яким звичним способом. Охолоджуємо до кімнатної температури, щоб ємність не лопнула при наповненні.
В кожну банку кладемо спеції та наповнюємо огірочками.
Посадіть це під деревом – і забудьте про червиві яблука: секрет дачників розкритий
Спека, зливи, грози, град та шквали: погода в Україні збожеволіє – моторошні аномалії вразять
Наталія Могилевська вперше показала доньку та розкрила шкільні секрети: куди пішла Мішель?
Марія Єфросиніна вперше за 22 роки забула про річницю і показала чоловіка з фронту
Стерелізуємо та закатуєм.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт