Для приготування цієї закуски використовують сирі кабачки, завдяки чому в них зберігаються всі корисні мікроелементи і вітаміни. Ця закуска також низькокалорійна, чудово засвоюється організмом та сприятливо впливає на ШКТ.
Продукти:
- кабачки молоді 3 шт. (700 гр);
- цибуля ріпчаста 1 шт (80-100 гр);
- кріп (чи будь-яка зелень) 15-20 гр;
- часник 2 зубчики;
- сіль 1 ч.л.;
- цукор 0,5 чайної ложки;
- гірчиця дижонська 1 ст.
- оцет яблучний 3 ст.
- перець чорний мелений за смаком;
- перець червоний пекучий 0,3 ч.л
Для маринування беремо молоденькі кабачки, з тонкою шкіркою і без насіння.
Кабачки миємо, обрізаємо кінчики і тонко зрізаємо шкірку. Якщо кабачки дуже молоді, то можна робити разом із шкіркою.
Шинкуємо кабачки тоненькими кружальцями або довгастими слайсами.
У рукав для запікання складаємо кабачки та всі спеції – добре перемішуємо та відправляємо маринуватися в холодильник.
Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Такі мариновані кабачки чудово підходять як закуска до інших страв: картопляних, м'ясних, грибних, рибних, страв з птиці і т.д.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Лише три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт