Якось екс-балерина Анастасія Волочкова в інтерв'ю журналістам заявила, що російські спортсмени - це великі герої, тому Росію і не люблять за кордоном". У легендарного футболіста, якого знають у всьому світі, Андрія Шевченка народилася ідея, як зробити, щоб про них забули назавжди.

Так, стало відомо, що Андрій Шевченко, кращий футболіст Європи 2004 року, головний тренер національної збірної України (2016-2021 рр), легендарний спортсмен, якого знають у всьому світі, і герой України спільно з "1+1 media" запустив проект "Спортивний фронт".

Мета кампанії-блокування російських збірних і команд, бойкот спортсменів-росіян, які висловилися за війну або не озвучили свою позицію, і всебічна підтримка українського спорту.

За словами Шевченка, те, що він почав - це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного ком'юніті до війни в Україні.

У Мережі вже можна подивитися перший відеоролик проекту, героєм якого особисто став Андрій. Відео знято на стадіоні в частково зруйнованому від ракетного удару мікрорайоні, де свого часу жив Шевченко з сім'єю.

Лейтмотив відео - "мовчання вбиває". Команда проводить яскраві паралелі, в яких умовах сьогодні змушений жити кожен українець в результаті війни Росії і як мовчання російських спортсменів, що мають колосальну аудиторію по всьому світу, щодня вбиває багатьох невинних людей.

Популярні новини зараз

Може отруїтися вся родина: як дізнатися, що яйця зіпсовані та їх краще викинути

Що потрібно зробити, якщо ви пересолили блюдо: поради, які допоможуть все виправити

Не всі про це знають: чому горіхи потрібно зберігати в холодильнику

Смачніше за будь-які бутерброди: рецепт гарячих грінок з курячим фаршем і сиром

Показати ще

"Українські стадіони замовкли... Однак ми, спортсмени всього світу, не повинні мовчати. Закликаю кожного підтримати бойкот російських спортсменів, збірних і команд, поки йде війна. Підтримайте Україну на спортивному фронті", – закликає Андрій Шевченко у відео.

Читайте також:

Син Лукашенка вирішив підтримати Україну, а його папаня знову зганьбився

Переможниця Паралімпійських ігор-2020 в Токіо з пауерліфтингу Мар'яна Шевчук, яка виграла зі світовим рекордом "золото" чемпіонату світу в Тбілісі, розбилася в автомобільній аварії у Вінницькій області.

Не хоче в Україну: в РФ прямо на жвавій трасі рвонув БТР з боєкомплектом. Відео