Російські окупаційні війська можуть вдарити по Україні з північного напрямку ракетами "Кинджал". Під ударом можуть опинитися чотири українських міста: Київ, Суми, Чернігів і Харків.

Про це Геннадій Корбан повідомив у коментарі для ЗМІ, передає Обозреватель.

"У той момент, коли Збройні сили України почнуть контрнаступ на півдні країни, росіяни можуть відповісти "кинджальними ударами" з півночі", – сказав Корбан.

До цього моменту необхідно підготуватися, вважає він.

Корбан додав, що за зміцнення кордонів на півночі відповідає місцева влада і адміністрації, проте вони зараз чомусь не займаються своїми прямими обов'язками.

"Мені ж ніхто не вказує, де рити окопи і що конкретно потрібно робити, щоб зміцнюватися, але ми ж все це робимо. А Якого біса керівники північних областей нічого не роблять для будівництва рубежів і фортифікації? Вони роблять мости, дороги присипають, а потрібно копати оборонні споруди. Встигнемо ще з мостами", – заявив він.

Популярні новини зараз

Українці сумують: під час бойового завдання не стало українського пілота, підполковника авіації

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Керівник штабу оборони Дніпра зазначив, що нинішні ініціативи місцевої влади важливі, проте війна "нікуди не поділася". За його словами, зараз слід створювати професійні рубежі, узгоджені з Генеральним штабом ЗСУ.

"Потрібно займати висоти і пристрілюватися", - сказав Корбан.

Нагадаємо, раніше оветник глави МВС Віктор Андрусів розповів, що заяви РФ з приводу повторного нападу на Київ є нічим іншим, як залякуванням України.

Таким чином ворог намагається змусити ЗСУ перекинути свої сили з півдня і сходу на північ країни. За словами Андрусіва, насправді ніяких сил для повторного наступу на Київ у росіян немає.

Також він зазначив, що через брак техніки для потенційного нападу на Київ окупантам доведеться використовувати танки з часів Другої світової війни, адже вже зараз вони везуть на Донбас застарілі Т-62.

Читайте також:

Похлеще Петросяна: Лавров знову здивував дикою заявою.

Путін направив ракетні установки і артилерію в Курську область, ближче до України.

Гордість Путіна: ЗСУ збили унікальний російський вертоліт.