Яйця, особливо варені, - це досить поширений продукт і незамінний інгредієнт для багатьох страв. Однак проблемна чистка яєць, коли шкаралупа відклеюється разом з білком, часто стає перешкодою.
Мало хто знає, але причиною того, що варені яйця може бути важко очищати, пов'язана з їх рівнем pH. Так, яєчні білки мають низьке значення pH, що змушує їх міцно "чіплятися" за шкаралупу. Особливо це стосується дуже свіжих яєць.
Отже, щоб не нервувати при приготуванні страв з вареними яйцями, потрібно вибирати ті, що зберігалися як мінімум тиждень, а краще дві.
Крім того, щоб з варених яєць легко знімалася шкаралупа, при варінні в воду потрібно додати трохи лимонної кислоти. Вона сприяє розм'якшенню шкаралупи, завдяки чому процес чищення яєць пройде набагато швидше і простіше.
Отже, корисні поради як швидко очистити варені яйця виглядають так:
- Починайте чистити яйце з тупого кінця. Саме там знаходиться повітряний кишеню, який дозволить підчепити шкаралупу, не пошкодивши білок.
- Як слід охолодіть яйце перш, ніж чистити. Потримайте його в крижаній воді 10 -15 хвилин, і тоді воно почиститься ідеально.
- До того, як заливати яйце холодною водою, його можна трохи розколоти, щоб рідина потрапила під шкаралупу. Тоді чистити буде легше.
- Якщо ви дотримувалися всіх правил варіння, а яйце все одно погано чиститься, спробуйте включити кран і почистити під струменем холодної води.
Читайте також:
Ксенія Мішина виїхала до Австралії і нарешті зізналась, все через здоров'я: "Поставили невірний діагноз"
Гречка вже наздоганяє яйця, а от макарони дешевшають: скільки коштують крупи в середині листопада
У путіна обурилися "мирним планом Трампа" для України: "Перемир'я на десять років, потім побачимо"
Леся Нікітюк зібралася заміж: правду вивідала Маша Єфросиніна, а телеведуча відповіла, коли
Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь
Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт