Читайте в цьому рецепті про те як приготувати класичний французький омлет, як домогтися того щоб у цієї страви був гладкий, шовковисто вершковий зовнішній шар, практично без слідів підсмажування, і ніжна волога серцевина.
Інгредієнти для французького омлету:
- 3 яйця;
- 1 щіпка солі;
- 1-2 слайси сиру;
- 25-30 грам вершкового масла;
- перець мелений чорний (за смаком);
- мікс салатів або шпинат (для подачі).
Для початку потрібно швидко віником перемішати яйця, щоб жовтки з'єдналися з білками до однорідної суміші. Яєчна маса повинна тягнутися, якщо її підняти виделкою.
Далі сильно розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям діаметром 20-22 см.
Додаємо вершкове масло: воно повинно почати пінитися, але не стати коричневим. Виливаємо акуратно яєчну суміш і чекаємо 5-6 сек., поки яйця злегка схопляться.
Як тільки омлет загусне знизу, а зверху ще буде рідким, потрібно провести виделкою уздовж країв омлету, щоб відокремити їх від сковороди. Струшуючи сковороду, зміщуйте його до протилежного від себе бортику.
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Смажимо омлет 1 хвилину, акуратно при цьому підвертаючи його рулетом за допомогою силіконової або дерев'яної лопатки і прокладаючи смужками твердого сиру.
Готовий омлет подається відразу ж з міксом салатів або шпинатом, приправивши сіллю і свіжомеленим чорним перцем за смаком. Можна використовувати будь-яку іншу зелень або овочі в своїй подачі: петрушку, кріп, томати, огірки, капусту.
Читайте також:
Орудує маніяк: поліція шукає чоловіка, який відрізає носи. Камери зняли відео.
Прям як у Путіна: Павло Зібров після скандального корпоративу зізнався, що у нього є двійник.
Лукашенко ошаліє: ЗСУ ліквідували білоруського полковника разом з літаком.
До речі, до яєчної суміші можна додати трохи рубаної зелені або покласти в омлет начинку на етапі закладення країв (Крок № 5).