У Пентагоні стверджують, що російські війська не можуть повноцінно атакувати українські території. Військове командування РФ обрало нову тактику, вирішивши використовувати маленькі підрозділи.

Як повідомляє ТСН, про це пише Washington Post, посилаючись на представника американського оборонного відомства.

Якщо раніше путінське військове керівництво кидало в бій своїх військових, що називається, цілими пачками, зараз цю дурь вирішили зменшити.

Наприклад, командування могло використовувати тактичні війська батальйонів, що налічують кілька сотень солдатів, для маневрування по полю бою. Але триваючі бої на Донбасі і застопорені наступи Росії призвели до виділення менших російських підрозділів.

Тому тепер російські війська працюють меншими групами зі значно "меншими" завданнями - замість з'єднань по кілька сотень людей, дії проводяться групами від декількох десятків до сотні військових.

Якщо раніше мова йшла про великі міста і цілих шматках території, то зараз окупанти зосереджують зусилля на певних містах, селах або перехрестях доріг.

Популярні новини зараз

Секрет досвідчених дачників: як позбутися надокучливих кульбаб на городі

Коли захотілося чогось смачненького: рецепт незвичайної та ситної запіканки з пельменів та сиру

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Не випробовуйте долю: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще

Але інші тактики росіян не змінилися, зазначає видання.

Раніше глава польського аналітичного центру Rochan Конрад Музика заявив агентству Рейтер, що російська армія втрачає в Донбасі занадто багато військовослужбовців і техніки, які їй все важче заповнювати.

"З нинішнім станом справ [Росію чекає] або поразка, або мобілізація. Не думаю, що є проміжні варіанти", - вважає Музика.

Читайте також:

"Він ще не знає, що немає батьків": зворушлива історія українського хлопчика.

Це увійде в історію: Великобританія пропонує судити Путіна. Готується трибунал.

Президент Молдови вимагає від Путіна негайно вивести війська з Придністров'я.