Приблизно 10 років тому радянський і російський актор Костянтин Райкін відкрив Вищу школу сценічних мистецтв. І ось уже багато років знаменитий артист був художнім керівником вузу і був улюбленим наставником учнів. Ось тільки, як виявилося, можна бути звільненим навіть зі своєї власної студії, якщо твоя Громадянська позиція йде врозріз з політикою Путіна.

Так, 12 квітня стало відомо, що засновника Вищої школи сценічних мистецтв, Костянтина Райкіна, звільнили з посади художнього керівника. Такий філологічний каламбур стався за рішенням ректора театральної школи Анатолія полянкіна.

Про відповідний наказ передавати Студентська рада ВШСИ.

Примітно, що для самого Райкіна це не стало сюрпризом. Він зазначив, що довгий час вже перебував у постійному стані ворожнечі з ректором Анатолієм Полянкіним, проте ситуація ускладнилася після того, як Костянтин Райкін разом з іншими театральними діячами підписав 26 лютого 2022 року лист із закликом зупинити війну.

У ньому були такі рядки: "у кожному з нас живе генетична пам'ять про війну. Ми не хочемо нової війни, не хочемо, щоб гинули люди. Минулий XX століття приніс людству занадто багато горя і страждань. Ми хочемо вірити, що XXI століття стане століттям надії, відкритості, діалогу, століттям розмови людини з людиною, століттям любові, співчуття і милосердя. Ми закликаємо всіх, від кого це залежить, зупинити збройні дії, відвести війська і сісти за стіл переговорів".

Що ж стосується фігури Полянського, то Райкін вважає, що йому абсолютно все одно, що буде далі зі школою. За словами актора, Полянкін просто вирішив прибрати до рук її як якусь нерухомість, адже ректор в Інституті не з'являється, не бачив ніяких робіт і навіть не заходив туди жодного разу за два роки.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Слід зазначити, що колишні учні закладу вже встигли заступитися за свого художнього керівника. Вони написали відповідний лист до правоохоронних органів.

"З сьогоднішнього дня наша школа наказом ректора Анатолія Полянкіна залишається без художнього керівника, яким беззмінно, з моменту заснування школи, був Костянтин Райкін. Ми вважаємо це рішення неприйнятним і таким, що йде врозріз з інтересами студентів. Ми закликаємо Рособрнадзор звернути увагу на цю ситуацію і не допустити руйнування унікального освітнього закладу", - написали студенти в своїй заяві.

Також відомо, що Костянтин Райкін вже подав до суду на ПЗ "Фонд ПІДТРИМКИ ТА РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ ІМЕНІ О.і. Райкіна", який керує інститутом, через скасування своєї посади в заснованому ним театральному інституті. Раніше артист подавав позов про захист честі і гідності проти своєї студії.

Раніше Hyser повідомляв, як зустрічають Україну і так проводжатимуть труну Путіна: Європа вже святкує.

Також наш портал писав, що Путін розправився з Януковичем. Вітя тепер звичайний бомж.

Тим часом, стало відомо, що дружина Медведчука Оксана Марченко вже не в собі і помітно збожеволіла. Хто б міг подумати, що вона доведе себе до такого стану.