Всі українці назавжди запам'ятають цей день - четвер, 24 лютого 2022 року. День, коли збожеволіле керівництво Росії вирішило почати велику війну проти України. Спочатку на словах все виглядало як "операція зі звільнення російськомовного населення Донбасу", а насправді Буча показала, що" русский мир " вирішив стерти українську націю з лиця землі. Після такого ні про дружбу, ні про нормальні відносини з Росією і мови бути не може, заявляють українці.
Метро для багатьох киян і гостей столиці ось уже 46 днів є другою домівкою. Ще б пак, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну саме станції Київського метрополітену перетворилися на притулок для мирних громадян України.
Начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський впевнений, що у зв'язку зі знищенням українців Росією, потрібно негайно позбутися всіх назв, що асоціюються з цією країною.
Таким чином, він вже звернувся до міського голови столиці Віталія Кличка з ініціативою перейменування 5 станцій метро. Про це він повідомив у Facebook.

Йдеться про станції:

  • Дружби народів,
  • Площа Льва Толстого,
  • Берестейська,
  • Мінськ,
  • Героїв Дніпра.

"Наші люди ховаються на" дружбі народів", поки ця так звана" дружба народів " вбиває їх земляків, сусідів, родичів і знищує нашу країну. Такого не може бути. "Площа Льва Толстого", "Берестейська", "Мінська", "Героїв Дніпра" - туди ж!",- заявив керівник метрополітену.

Брагінський переконаний, що"профільна комісія з найменувань спільно з громадськістю обере гідні назви і увічнить наших героїв".

До речі, українська поетеса Ліна Костенко вже представила свої альтернативні назви для всіх станцій.

Зокрема, станцію " Дружби народів "вона пропонує перейменувати на" єдності України "або" Чорна Гора", Берестейську – на" Бучанську "або" бандерівську", для станції" Героїв Дніпра "Костенко пропонує назви" Героїв Маріуполя "або"Героїв України".

Відзначимо, що на даний момент в Києві частково працюють всі три лінії метрополітену. З 8 квітня роботу червоної лінії метро продовжили від станції "Театральна"до " Академмістечка".

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Показати ще

Раніше Hyser писав, що Зеленський попередив про можливість нових атак.

Також наш портал повідомляв, що жителям Ірпеня розповіли, де вони можуть знайти свої машини.

Нагадавши, Арестович розповів, що в Росії вже шукають головного зрадника