На сьогоднішній день ніхто не хоче мати з росіянами будь-яких справ, так як це зараз як торгувати з нацистською Німеччиною.

Стало відомо, що данський Saxo Bank має намір перестати обслуговувати клієнтів з РФ у зв'язку з санкціями. Про це повідомили росЗМІ з посиланням на копії листів, які опублікували клієнти брокера в профільних чатах.

Так, у своєму листі Saxo Bank, який займається брокерськими послугами та інвестиціями, посилається на санкції, введені проти Росії у відповідь на військове вторгнення в Україну.

При цьому клієнти можуть закрити всі позиції і вивести свої гроші, або перевести активи іншому брокеру. до 6 червня 2022 року. При цьому, якщо клієнт захоче перевести папери до іншого брокера, то переклад чекає "додаткова перевірка". Це в свою чергу збільшить час обробки запитів або перешкоджатиме їх виконанню, додали в банку.

"У деяких випадках може бути простіше закрити позиції і просто перевести готівкову суму замість цінних паперів", - пояснюється у зверненні до клієнтів.

У тому випадку, якщо російський клієнт Saxo Bank не переведе активи брокерського рахунку, то банк перенаправить їх на останній рахунок, який використовується для поповнення.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Як відновити орхідею, щоб вона почала знову цвісти. Прості секрети

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

До речі, обмеження торкнуться і громадян Білорусії. При цьому рахунки інвесторів з інших країн СНД (Казахстану, України, Азербайджану і т.д.) продовжать обслуговуватися в колишньому режимі.

Однак якщо громадяни обох країн мають резидентство в одній з країн Євросоюзу, їхні рахунки не будуть закриті.

До речі, з 8 квітня Saxo Bank заборонив клієнтам з Росії відкривати нові позиції або збільшувати поточні. З цієї ж дати банк обмежив суму рахунків-якщо вартість рахунку перевищує 100 000 євро, надлишки будуть переводитися на створений банком окремий рахунок.

Saxo Bank був заснований в 1992 році, спочатку він називався Midas.

Відзначимо, що Saxo Bank не мав ліцензії Банку Росії, при цьому до останнього часу на сайті банку була інформація російською мовою, а його менеджери та аналітики проводили заходи в Росії.

Раніше Hyser писав, що у мережі порівняли Батьківщину-Матір в Україні і в Росії.

Також наш портал повідомляв, що росіяни в Чорнобилі зняли фари з музейної машини і розбили скло.

Нагадавши, 9 травня Москва отримає 20 тисяч чорних мішків. ЗСУ потужно відбиває наступ Путіна