Володимир Зеленський виступив з промовою, в якій заявив, що українці проходять найстрашніше випробування у своїй історії

Увечері неділі, 13 березня, президент України, Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський виступив зі зверненням, в якому заявив, що в даний момент Україна проходить найстрашніше випробування у своїй історії, проте вона його витримає. Відеозвернення було опубліковано в офіційному Telegram-каналі "Zelenskiy / Official".

Так, Зеленський заявив, що пройшло вже 18 днів війни за Україну, її суверенність і життя українців. 13 березня почалося з того, що російські ракети і авіабомби знову наносили удари по Україні: в одній тільки Львівській області було підірвано 30 ракет.

В результаті обстрілу Міжнародного центру миротворчості і безпеки загинуло 35 осіб, ще 134 людини були поранені. Зеленський зазначив, що там не відбувалося нічого, що могло б загрожувати Російській Федерації. Президент також зазначив, що всього в 20 кілометрах від місць вибухів кордону Північноатлантичного альянсу.

Зеленський нагадав, що ще в 2021 році він давав лідерам НАТО чітке попередження про те, що якщо не ввести проти Російської Федерації жорсткі превентивні санкції, то вона почне вторгнення, і мав рацію.

Далі український президент в черговий раз зажадав від світової громадськості закрити небо над Україною, оскільки наступного разу бомби падатимуть вже на країни ЄС. "Північний потік" є зброєю, яка вдарить по всій Європі, і тепер це очевидно.

Популярні новини зараз

Обов'язково побалуйте себе осінньою смакотою: рецепт фаршированих баклажанів з фаршем та рисом

Земля буде чорною та родючою: що обов'язково потрібно зробити на грядках восени

Чергова перемога: бійці ГУР зачистили завод у Вовчанську від росіян та передав його ЗСУ

Сергій Жадан повідомив про трагедію, та сама жінка померла

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у російських магазинах спостерігається дефіцит продуктів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські солдати масово відмовляються воювати в Україні.

Також "Hyser" писав, що з України спробувало втекти двоє політиків.