За словами радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, білоруський народ зробив свій вибір і відмовився від війни на території України.

З такою заявою Арестович виступив під час телемарафону, передає УНІАН.

"Білоруське командування строчить росіянам відписки і своєму власному керівництву, що низький моральний дух, ми не можемо. Він не низький, просто білоруси розумні люди, і вони роблять раціональний вибір", - заявив він.

За словами Арестовича, армія Білорусі налічує 45 тисяч осіб. Але, при цьому, реально боєздатних бійців дуже мало-близько 5-7 тисяч солдатів.

"Найбільш боєздатна 103 Вітебська десантна бригада. Вона знаходиться на кордонах з Україною, і там від рядового до офіцера ніхто не хоче брати участь. Білоруси-вони не труси. Вони просто тверезо вважають: навіщо їм гинути і сваритися остаточно з сусідами, яких вони вважають майже братнім народом, заради примхи плішивого кремлівського карлика", - говорить Арестович.

Вас також може зацікавити: "Ми йшли всього на 5 днів, замерзаємо...": російський військовий дзвонить мамі з України. Відео.

Популярні новини зараз

Відстрочка від мобілізації закінчиться цієї осені: ТЦК ошелешили українців

Українцям призначатимуть ліки за новими правилами: які тепер діють обмеження

Чергова перемога: бійці ГУР зачистили завод у Вовчанську від росіян та передав його ЗСУ

Володимир Зеленський підтвердив швидке закінчення війни: "Путін дуже боїться"

Показати ще

Раніше "Hyser" писав про те, що російська армія передала ЗСУ 10 своїх танків і ракетний комплекс.

Також ми повідомляли, що у Кремлі вже готові до зустрічі з Зеленським. Навіть назвали умову.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо про нові успіхи ЗСУ, зокрема про те, що вони знищили цілий десантний полк РФ, дві колони танків, БМП і "Гради".