Є способи зробити більш м'яким черствий хліб.

Багато в нинішніх умовах змушені сидіти в підвалах, бомбосховищах, без можливості вийти в магазин за свіжим хлібом. Однак якщо десь завалився хліб, нехай навіть черствий, він ще може бути їстівним. Головне, щоб була можливість дістатися до плити або духовки.

Стало відомо, що зробити, щоб черствий хліб став м'яким, фото: YouTube

Адже саме за допомогою духовки можна освіжити хліб. Для того, щоб розм'якшити його, потрібно обгорнути його змоченим у воді паперовим рушником і помістити в духовку, розігріту до 180 градусів. Досить 2-3 хвилин і хліб знову буде м'яким.

Однак потрібно пам'ятати, що освіжити можна тільки той хліб, який зачерствів, але ще не встиг покритися цвіллю. Якщо є явні ознаки того, що продукт зіпсувався, то його небезпечно вживати в будь-якому випадку.

важливо пам'ятати, що врятувати можна тільки якщо хліб зачерствів, але ще не встиг запліснявіти, фото: YouTube

Також можна розм'якшити хліб на пару. Для цього над каструлею з окропом потрібно встановити друшляк, а на його дно покласти шматочки хліба, що активно вбирають вологу. Тільки хліб не можна залишати над парою надовго, оскільки він може розмокнути. Крім того, потрібно стежити, щоб хліб не торкався окропу, це теж зіпсує результат.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, як приготувати хліб в домашніх умовах і що для цього потрібно.

Також наш портал повідомляв, що у мережі розповіли, як приготувати смачний цибульний суп з сиром.

Нагадуємо, що стало відомо, як швидко приготувати смачні макарони, щоб нагодувати сім'ю.