В Україні в умовах воєнного стану банки продовжать свою роботу в звичайному режимі. Єдине, що регулятор ввів обмеження на зняття готівки.

За словами голови Нацбанку Кирила Шевченка, протягом дня 24 лютого банки працювали, проте вже з урахуванням низки обмежень, пише "Апостроф". Дані обмеження були введені для забезпечення збереження здоров'я і життя громадян.

Уточнюється, що ліміт встановлений на зняття готівки, проте безготівкові гроші українці зможуть переводити без обмежень. Заборонена видача готівки з рахунків в іноземній валюті.

"Обмежуємо зняття готівки з рахунку клієнтів 100 тисяч на день, це не враховуючи зарплат і соціальних виплат. Ця сума цілком достатня для задоволення потреб будь - якого з нас", - повідомив Кирило Шевченко.

Крім того, він заявив, що платежі уряду проводяться без обмежень. Банкомати підкріплюють готівкою без обмежень.

Нацбанк Украины. Фото: You Tube

Популярні новини зараз

Українців, які виїжджають до Польщі, попередили про важливе нововведення

Більше це не займе багато часу: рецепт лінивих голубців за 45 хвилин

Ідеально для тих, у кого мало часу: рецепт соковитих та апетитних бутербродів з яйцем, сиром та ковбасою на сковорідці

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Показати ще

Раніше Нацбанк надав новини стосовно своєї роботи. Ще до введення воєнного стану регулятор, грунтуючись на законодавство, стверджував, що при введенні ВП або особливого періоду він залишає за собою право визначати особливості функціонування банківської системи України.

При цьому регулятор уточнив, що окремо розглядаються випадки, що загрожують банківській системі країни, при яких банк може вводити відповідні заходи, в тому числі обмежувати роботу комерційних банків або їх підрозділів.

Нацбанк Украины. Фото: You Tube

Раніше Hyser писав про те, що російські війська пішли на прорив кордону на Київщині для того, щоб захопити столицю України.

Також Hyser повідомляв, що кожного українця будуть озброювати.

Нагадавши, як не піддаватися паніці і побороти страх.