Гречка вже давно стала для слов'ян "національним" продуктом. Ще б пак, ця крупа одна з найбагатших білками. У гречаних білках безліч амінокислот: лізин, триптофан, які необхідні для синтезу власних білків в організмі.
Гречка по-купецькому (гречка з фаршем) - ідеальне блюдо до обіду або на вечерю. Вам знадобиться сковорода і зовсім небагато часу. Гречана каша вийде смачною і апетитною.
Інгредієнти на 6-8 порцій: * гречана крупа - 350 г * Вода-700 мл * М'ясний фарш - 500 г * Масло вершкове - 70 г * Морква - 150 г * Цибуля ріпчаста - 100 г * Томатна паста - 2 ст. л. * часник - 4 зубчики * перець чорний мелений - 1/2 ч. л. * сіль - 1,5 ч. л.
Гречку промити і просушити на змащеній маслом сковороді.
На рослинній олії обсмажити нарізану кубиками цибулю, натерту моркву і м'ясний фарш до золотистого кольору.
Додати томатну пасту, добре перемішати.
Зробіть цей манікюр вже у грудні: які кольори принесуть успіх із грошима
Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
Потім засипаємо гречку поверх м'ясного фаршу, накриваємо кришкою хвилин на 5 і даємо гречці увібрати сік підливи. Після чого заливаємо водою (приблизно 2: 1), додаємо лавровий лист, солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 15-20.
Знімаємо з вогню і залишаємо потомитися ще хвилин 10.
У готову гречку потрібно додати дрібно нарізаний часник (або видавити з Часничниці), перемішати і подавати.
Раніше "Hyser" писав, як зробити соковиті рулетики з індички і кабачка.
Також наш портал розповів про те, як приготувати сирні рулети з крабових паличок.
Нагадуємо про рецепті найніжнішої запіканки з капусти.