Гречка вже давно стала для слов'ян "національним" продуктом. Ще б пак, ця крупа одна з найбагатших білками. У гречаних білках безліч амінокислот: лізин, триптофан, які необхідні для синтезу власних білків в організмі.
Гречка по-купецькому (гречка з фаршем) - ідеальне блюдо до обіду або на вечерю. Вам знадобиться сковорода і зовсім небагато часу. Гречана каша вийде смачною і апетитною.
Інгредієнти на 6-8 порцій: * гречана крупа - 350 г * Вода-700 мл * М'ясний фарш - 500 г * Масло вершкове - 70 г * Морква - 150 г * Цибуля ріпчаста - 100 г * Томатна паста - 2 ст. л. * часник - 4 зубчики * перець чорний мелений - 1/2 ч. л. * сіль - 1,5 ч. л.
Гречку промити і просушити на змащеній маслом сковороді.
На рослинній олії обсмажити нарізану кубиками цибулю, натерту моркву і м'ясний фарш до золотистого кольору.
Додати томатну пасту, добре перемішати.
Правила поновили, новий закон уже діє: які товари українці більше не зможуть повернути
У Туреччині розповіли, що незабаром війна в Україні може піти інакше, чого чекати всім нам
Індексація та надбавки: якими будуть пенсії у 2025 році
Мінімальні пенсії у 5 тисяч гривень: як хочуть здивувати пенсіонерів
Потім засипаємо гречку поверх м'ясного фаршу, накриваємо кришкою хвилин на 5 і даємо гречці увібрати сік підливи. Після чого заливаємо водою (приблизно 2: 1), додаємо лавровий лист, солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 15-20.
Знімаємо з вогню і залишаємо потомитися ще хвилин 10.
У готову гречку потрібно додати дрібно нарізаний часник (або видавити з Часничниці), перемішати і подавати.
Раніше "Hyser" писав, як зробити соковиті рулетики з індички і кабачка.
Також наш портал розповів про те, як приготувати сирні рулети з крабових паличок.
Нагадуємо про рецепті найніжнішої запіканки з капусти.