Ось уже який тиждень увагу всієї політичної еліти в світі звернено в бік України. Ще б пак, у світлі існування реальної загрози повномасштабного російського вторгнення в Україну і розв'язання Росією великої війни в Європі, лідери найпотужніших держав стурбовані ситуацією, що склалася.

У той час, як Володимир Путін називає "провокаційним" питання про можливість нападу РФ на Україну і стверджує, що тільки НАТО робить небезпечні спроби освоєння української території і нарощує військовий потенціал біля рубежів Росії, у Адміністрації Президента США Джозефа Байдена своя точка зору на все, що відбувається. Про це пише Главред.

Так, на брифінгу в п'ятницю, 11 лютого, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Кремль може почати вторгнення в Україну "у будь-який момент" - і це, швидше за все, відбудеться до 20 лютого.

"Вторгнення Росії може початися в будь-який момент. Ми поки не отримували будь - яких даних, що говорять про те, що [Путіним] прийнято остаточне рішення, що був відданий наказ [про вторгнення в Україну], але все говорить про те, що це трапиться вже найближчим часом і проведення Олімпіади не є стримуючим фактором", - заявив Салліван.

Радник Байдена з нацбезпеки припустив, що, найімовірніше, Росія почне з повітряних бомбардувань і ракетних атак.

Крім того, в США впевнені, що операція Росії проти України може передбачати захоплення ряду великих міст, у тому числі Києва.

Популярні новини зараз

Його називають "вечерю польського пана": рецепт капусти з фаршем, тушкованою на сковорідці

Її розробили італійці: як виглядав рідкісний ЗАЗ "Таврія" із мотором від відомої іномарки

Не всі про це знають: чому у деяких селах намагаються не висаджувати калину біля будинку

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Разом з тим існує версія, що напад Росії на Україну може статися навіть найближчої середи, 16 лютого. Про це говорять дані ЦРУ і американських військових.

А ось видання New York Times ще 5 лютого опублікувало статтю, в якій говорилося про те, що російські військові проходять останні етапи підготовки і знаходяться "в повній бойовій готовності" для повномасштабного вторгнення в Україну.

Серед найпоширеніших сценаріїв Путіна, у світі озвучують той, що Кремль нібито планує створити маріонетковий уряд в Україні після військового вторгнення, а згодом провести загальнонаціональний референдум про приєднання до Росії.

Відзначимо, що в суботу, 12 лютого, президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін провели 2-х годинну телефонну розмову про ситуацію в Україні. Як повідомив напередодні прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков, контакт відбувся за запитом американської сторони.

За підсумками розмови, Білий дім вже повідомив, що президент Байден сказав Путіну, що можливе "вторгнення" Росії в Україну не тільки змусить страждати велику кількість людей, але і дуже послабить позиції Росії в світі. Байден зазначив, що в разі найгіршого сценарію для України, Росію чекають "серйозні і швидкі наслідки".

Раніше Hyser писав про те, що була названа дата можливого вторгнення Росії в Україну.

Також наш портал повідомляв, що експерт розповів про вторгнення Путіна і можливі наслідки.

Нагадуємо, що глава Кремля Володимир Путін вже запропонував екс-президенту України Петру Порошенку притулок у Москві на час війни.