Міністр охорони Здоров'я України Віктор Ляшко розповів про ситуацію з коронавірусом в країні і озвучив прогнозовані терміни перемоги над пандемією коронавірусу в 2022 році.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Міністр, виступаючи в ефірі програми "Свобода слова", трансляція якої проводилася на YouTube-каналі ICTV, заявив, що в МОЗ прогнозують, що найближчим часом посилиться поточний спалах спалаху COVID-19. Добовий приріст може скласти до 60 тис. інфікованих українців.

За словами міністра, пандемія коронавірусу може завершитися через те, що створені вакцини, з'явилися ліки прямої противірусної дії і знизилася агресивність нових штамів коронавірусу.

"Саме ці фактори говорять про те, що можна з обережним оптимізмом дивитися в 2022 рік. Рік, в якому світ може відсвяткувати завершення пандемії", - сказав Ляшко.

За його словами, найближчим часом в Україну доставлять препарати прямої противірусної дії, які будуть виписувати пацієнтам з COVID-19.

Популярні новини зараз

Ідеально для тих, у кого мало часу: рецепт соковитих та апетитних бутербродів з яйцем, сиром та ковбасою на сковорідці

Українська зірка мобілізувалася до ЗСУ: "Час брати більшу відповідальність"

Влад Яма похвалився щастям в США і українці не витримали: "Може ти на 0 прийдеш станцюєш"

Анна Кошмал раптово "вийшла з тіні" і вразила новими формами: "Тепер у мене..."

Показати ще

Ляшко зазначив, що зняття карантинних обмежень залежить від достатнього рівня охоплення громадян вакцинацією. Згідно з даними відомства, на даний момент лише 50% дорослого населення України отримали хоча б один укол, а 47% населення пройшли повний курс вакцинації (два уколи вакцини).

Ляшко також заявив, що зараз в Україні збуваються неоптимістичні прогнози щодо розвитку епідемії коронавірусу. Протягом останніх трьох тижнів в країні спостерігається значний приріст хворих коронавірусом. Це пов'язано з поширенням нового штаму Омікрон, який вважається більш заразним, ніж штам Дельта та інші варіанти вірусу.

За його словами, протягом двох тижнів буде фіксуватися зростання хворих коронавірусом. За прогнозами, щодобовий приріст може досягти до 60 тисяч хворих.

Міністр також заявив, поки що система охорони здоров'я справляється. Також міністр просить українців не панікувати і виконувати розпорядження МОЗ і лікуючих лікарів.

Зараз у багатьох країнах світу фіксується нова хвиля коронавірусу, який викликана новим штамом Омікрон. У багатьох країнах, як і в Україні, фіксувався рекордний приріст COVID-19.

У МОЗ озвучили прогнози щодо коронавірусу COVID-19 в Україні. Згідно з прогнозами, з 2 по 8 лютого в Україні фіксуватимуть до 52 тисяч хворих на добу. Деякі експерти озвучують інші показники-до 55 тисяч нових випадків.

Експерти виступили з попередженням про те, що Україні загрожує новий спалах коронавірусу. Зокрема, очікується, що в середньому за добу приріст хворих складе до 70 тисяч осіб.

Раніше "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, коли Україна досягне піку коронавірусу.

Крім цього, що українці одночасно заражаються ковидом і грипом: як розрізнити хвороби за симптомами.

Наш портал писав, що українські експерти прогнозують чергову хвилю захворюваності коронавірусом через стрімке поширення штаму Омікрон.

Нагадаємо, що в Україні запустили новий ковід-сертифікат.