Якщо ви зварили холодець, а він за ніч в холодильнику не застиг, то шансів на те, що він застигне в принципі, мало. Однак блюдо можна врятувати.
Найчастіше не застигає холодець, в який не додають желатин, пише "РБК-Україна". Багато українців не люблять таку добавку, так як смакові якості страви можуть трохи відрізнятися. Однак часом це єдиний спосіб врятувати блюдо.
Отже, що потрібно зробити?
Спочатку вилийте холодець в каструлю і перекип'ятіть. Це потрібно зробити для того, щоб він не зіпсувався.
На один літр додайте 25 грам желатину. Розчиніть порошок в невеликій кількості теплої води (25 грам в 100 мл) і залиште набухати на 20 хвилин. Коли желатин набухне, висипайте його в каструлю з холодцем, який ви перекип'ятили.
Остудіть масу до температури 60 градусів тому, що желатин не можна кип'ятити. Потім ретельно перемішайте і розлийте по формах.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Так, на смак блюдо буде відрізнятися, але таким способом ви досягнете потрібно консистенції.
Якщо ви приготували 2 літри холодцю, вам потрібно взяти 50 грам желатину і 200 грам води, щоб його залити і дати набрякнути.
З досвіду, найчастіше не застигає холодець з м'яса курки. Щоб цього уникнути, додавайте в нього курячі лапки, рульку свинячу або яловичу, ноги свинячі, курячий суповий набір, яловичі кістки, все те що містить суглобові частини.
Коли додаєте воду, вона повинна злегка покривати м'ясо і кістки - не потрібно додавати занадто багато води. М'ясо і кістки перед варінням важливо вимочити, залишивши їх у воді на одну ніч.
Перший бульйон після закипання краще злити, а м'ясо і каструлю ретельно вимити. Потім м'ясо повторно залити водою і варити 5-9 годин, не допускаючи бурхливого кипіння. М'ясо повинно мліти. Можна для надійності класти відразу желатин, але на 1 літр 20 грам.
Раніше Hyser писав про те, як приготувати олів'є в лаваші.
Також Hyser повідомляв, ціни на які товари злетять перед Новим Роком.
Нагадаємо, що експерт розповіла, яких напоїв не повинно бути на новорічному столі.