Українцям нагадали про дату початку Різдвяного посту і розповіли, як до нього підготуватися.
Так, вже 28 листопада розпочнеться піст і традиційно триватиме до Різдва, 7 січня. До нього заведено готуватися за кілька тижнів, щоб до моменту його початку в раціоні були присутні вже більше овочів і менше продуктів тваринного походження. Про це пишуть "Українські Новини".
Білок тваринного походження рекомендується замінити рослинним, щоб не послаблювати організм. Крім того, в період посту потрібно вживати більше горіхів, бобових і грибів. Також не варто забувати про необхідність пити багато рідини.
До речі, в піст дозволяється пити в невеликій кількості вино по суботах і неділях, а також у свята. А ось їсти в деякі дні тижня категорично не можна. Зокрема, ця заборона діє три дні: понеділок, п'ятниця, середа.
Зате на вихідні можна покуштувати риби, а також в дні свят (за церковним календарем), що випадають на час посту. Варто відзначити, що вагітним і хворим дозволяється не дотримуватися таких строгих правил, а маленькі діти, які пройшли обряд хрещення, до них привчаються поступово.
У піст існують обмеження не тільки по їжі, адже великим гріхом є і прояв агресивних емоцій. Йдеться про прояв, наприклад, злості або страху. Вони зовсім не відповідають принципу смирення.
Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, що чекати після Нового року в плані погоди.
Також наш портал повідомляв про те, чи змусять українців відпрацьовувати вихідні на Новий рік і Різдво.
Нагадуємо, що синоптики розповіли про погоду в Україні на Новий Рік.