Для здорового серця рекомендується на регулярній основі вживати ряд продуктів.

Дуже важливо піклуватися про своє серце, оскільки все частіше причиною смерті людини в сучасному світі стають саме серцево-судинні захворювання. Для підтримки роботи свого серця лікарі радять внести у свій раціон певні продукти.

Топ-7 продуктів, які допоможуть зміцнити судини і серцевий м'яз взимку, фото: YouTube

Наприклад, дуже корисними в цьому питанні вважаються горіхи, серед яких мигдаль, арахіс, волоський горіх і несолоні фісташки. Вони є багатими на вітамін Е, який здатний знижувати рівень поганого холестерину в крові і зміцнювати стінки кровоносних судин.

Курага ж рекомендується для серця через те, що багата на вітаміни А і В, а також залізо, калій і магній. За рахунок цього вона допомагає підвищити гемоглобін і зміцнити нервову систему. У день дозволяється не більше 100 грамів кураги, оскільки вона має ще властивість знижувати тиск.


Вівсянка буде відмінним вибором для сніданку, через те, що не тільки заряджає енергією, але і запобігає виникненню діабету, і покращує здоров'я серця. А ще вона виводить поганий холестерин з організму. Авокадо у свою чергу за рахунок мононенасичених жирів у своєму складі, помітно знижує ризик виникнення тромбів.

Також було доведено, що страви з квасолі знижують ризик виникнення серцевих хвороб на 22%, а вживання оливок і маслин зробить стінки судин більш еластичними. Гранати ж зміцнюють кровоносні судини, а антоціани в них нейтралізують вільні радикали, чим запобігають серцеві хвороби і рак.

Раніше "Hyser" писав про те, які продукти здатні викликати наліт в артеріях і чому.

Також наш портал повідомляв, що медики назвали простий продукт, який зміцнює серце.

Нагадувати, колько треба випивати каву в день для здоров'я серця.