Жодна східна кухня не обходиться без цього солодкого десерту. Пропонуємо Вам приготувати халву за старовинним оригінальним рецептом, який прижився практично у кожній турецькій родині. Не дивлячись на те, що інгредієнти дуже прості та нехитрі, десерт виходить дуже смачним, ситним та ароматним.
Продукти:
- 1 ст манки;
- 100 грам вершкового масла;
- 1 ст цукру;
- 1 ст. води.
Викласти в глибоку широку сковороду з товстим дном вершкове масло|мастило| і розтопити на середньому вогні.
Додати до олії в сковороду манну крупу. Смажити постійно помішуючи на середньому вогні приблизно 7 хвилин.
Поки смажиться крупа, окремо потрібно закип'ятити воду та додати цукор. Все добре розмішати до розчинення.
Дуже акуратно влити в сковороду приготовлений сироп, тому що дві гарячі маси при з'єднанні утворюють велику кількість пари. Для цього можна скористатися ополоником, наливаючи на велику дерев'яну ложку або лопатку, занурену в сковороду.
Пісні Степана Гіги не втрачені: діти легендарного співака готують грандіозний тур у пам’ять батька
Ці 10 секунд у заторі можуть вбити твій двигун: про це мовчать більшість водіїв
Фінал "Холостяка" з Тарасом Цимбалюком: хто стане його обраницею та коли ми про все дізнаємось
Тепер ніяк не пересидіти: мобілізація готує сюрприз "ухилянтам"
Готувати суміш на сковороді потрібно доти, поки манна крупа повністю не вбере рідину.
Готову халву залишимо до повного остигання. Подаємо манну халву з чаєм, кавою та іншими вашими улюбленими напоями.
Готову халву можна зберігати в холодильнику в щільному заритому скляному або фарфоровому посуді 6-7 днів.
Читайте також:
Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт
Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт
Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка
