ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ борщу з квасом:
- свинина - 300 г.;
- копчені ребра - 200 г;
- сирий буряк - 1 шт;
- квашений буряк - 1 шт;
- смалець - 1,5 столові ложки;
- буряковий квас - 350 мл;
- цибуля - 2 шт;
- морква - 3 шт;
- борошно - 1 столова ложка;
- білокачанна капуста - 1 шт;
- чорний перець горошком - 10 шт;
- сіль - за смаком
Заливаємо м'ясо водою та ставимо варитися.
Свіжий та квашений буряки нарізаємо на соломку. Розділяємо на дві частини, одну частину будемо тушкувати, а іншу варити.
Коли вода закипить, збираємо пінку та додаємо перець горошком.
Додаємо до м'ясного бульйону половину сирих та квашених буряків.
На розігріту сковорідку додаємо ложку смальцю та кидаємо туди другу частину квашених та свіжих буряків. Тушкуємо 5-7 хвилин.
"Їстимуть усі": з 2026 року безплатні обіди в школах обіцяють кожному учню, що зміниться насправді
П'ятеро обраних: які знаки Зодіаку зірвуть джекпот удачі до кінця грудня 2025 року
Київ у темряві надовго: чому столицю чекає зима без світла і коли стануть легшими графіки відключень
Бронь та відстрочки від мобілізації не допоможуть: ТЦК уже поставили на олівець
Вливаємо буряковий квас та тушкуємо ще 15-20 хвилин.
Розігріваємо пательню та розтоплюємо пів ложки смальцю та додаємо нарізану цибулю, потім додаємо натерту моркву та тушкуємо 5-8 хвилин.
До засмажки додаємо ложку борошна та добре перемішуємо.
За 15 хвилин до закінчення додаємо половину нарізаної білокачанної капусти.
Доводимо до кипіння 200 мл. бурякового квасу.
До борщу додаємо тушкований буряк та засмажку з моркви та цибулі, солимо борщ за смаком.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт
