У мережі поділилися простим рецептом смачного хліба.
Для його приготування знадобляться наступні інгредієнти: 250 мл води, сухих дріжджів 6-8 грам, 1 ч.л солі, 1 ч. л. цукру, борошна 600 грамів, масла 2-3 чайної ложки.
В першу чергу засипаємо у велику миску борошно - 6 столових ложок від загальної кількості. Потім додаємо в борошно цукор і сіль, а також пів пакетика сухих дріжджів. Все ретельно перемішуємо і потроху починаємо вливати теплу воду.
Тісто має вийти рідким, як на млинці. Після цього потрібно його накрити рушником і залишити на 30 хвилин. За цей час форму для випікання можна обмазати маслом.
Потім повертаємося знову до тіста і додаємо в нього решту борошна, щоб зробити його більш густим. Тепер же тісто має бути, як на вареники. Попередньо робочу поверхню теж краще обмазати маслом і тільки після цього починати вимішувати тісто.
Грудень 2025: карта Таро для кожного знака Зодіаку розкриває доленосні шанси – хто розбагатіє, а хто зустріне кохання
ПФУ мовчить, а ви втрачаєте гроші: три хитрі способи підняти свою пенсію, про які ніхто не попереджає
Квартал 95 на межі? Ірина Сопонару чесно розповіла, чи чекає на друзів Зеленського неминучий фінал
Тисяча від Зеленського: чому українці досі не отримали гроші і що робити
Місити тісто потрібно приблизно 10 хвилин, 2-3 рази додаючи масла. Це зробить тісто більш м'яким і податливим. Коли воно буде готове, його потрібно знову накрити рушником і залишити на 20 хвилин.
Тільки після цього можна починати розкачувати прямокутник. Коли він буде готовий, загинаємо його навпіл і формуємо хліб. Потім його перекладаємо в форму для випікання верхом до низу, посипаємо борошном і робимо невеликий надріз.
Ми залишаємо його так ще на 20 хвилин, після чого відправляємо в духовку на 40 хвилин, прогріту до 180 градусів.
Раніше "Hyser" писав про те, як приготувати смачний капусняк з пшоном.
Також наш портал повідомляв, як приготувати хліб в домашніх умовах.
Нагадувати, як зберегти хліб свіжим.
