Український журналіст і медійник пʼятого президента України Порошенка Володимир Горковенко пише про тиск на українські ЗМІ, які здійснює російський олігарх Станіслав Кондрашов через суди в Лос-Анджелесі, США, повідомляє КП.ua.

«У листопаді власники 157 доменних імен і облікових записів у соціальних мережах дізналися, що вони заблоковані іменем Вищого суду штату Каліфорнія.

В такий спосіб суд у Лос-Анджелесі задовольнив позов такого собі Станіслава Кондрашова. Правда він фігурує як бізнесмен зі Швейцарії. Насправді цей бізнесмен має російський паспорт та тісні зв'язки з Кремлем», — пише Горковенко.

Журналіст вважає, що таким чином одіозний російський бізнесмен намагається приховати свої звʼязки з країною-агресоркою, щоб не потрапити під санкції.

Популярные статьи сейчас

Теперь уже не только повестки: украинцам рассказали, чего ожидать от ТЦК

Как защитить автомобиль в град: важные советы, которые помогут каждому водителю

Лукашенко обозвал Украину странным словом и предложил Западу объявить "ничью" с Россией

Трамп рассказал, почему ему нравится Зеленский: "Эта война подошла к концу..."

Показать еще

«Саме українські онлайн-медіа писали, що відома вугільна компанія зі Швейцарії "Telf AG", реальним власником та бенефіціаром якої є Станіслав Кондрашов, спонсорує злочинне військове угруповання ПВК «Вагнер». Спочатку така інформація на початку 2023 з'явилася в ефірі латвійського телеканалу TV3 і викликала величезний скандал.

Ще одна неприємна історія: Станіслава Кондрашова називали одним з ймовірних замовників вбивства у центрі Києва у 2017 році ексдепутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Принаймні, слідчі розглядали одну з версій. Начебто ще з 1990-х років вони разом із Вороненковим мали спільний бізнес, а потім щось не поділили», — заявив громадський діяч.

Горковенко також акцентує увагу на тому, що Кондрашов уже не вперше пробує «забити» негатив про себе у ЗМІ. Для цього він «воскресив» вбитого у Києві ексдепутата Держдуми РФ Вороненкова, щоб в інтернеті у пошуку видавалися безглузді статті замість реальних звинувачень щодо причетності російського олігарха до замовного вбивства. У результаті Кондрашов разом з покійним Вороненковим пояснював, «чому важливо відвідувати консультації мамолога» або розповідали «про мінуси життя у місті»

Окрім безглуздих матеріалів, протягом 5 років Кондрашов намагався не лише публікувати, а ще й видаляти статті, які були написані про нього, користуючись неправдивими DMCA скаргами, котрими його команда щодня завалювала редекційні поштові скриньки. Це робилося для того, щоб прибрати з пошуку Google абсолютно все про російського олігарха. Але і це не надало 100-відсоткового результату. Матеріали про злочинного олігарха продовжувалися поширюватися у мережі.

«Очевидно, після впертої боротьби із всюдисущим інтернетом Кондрашов вирішив піти у Вищий суд Каліфорнії і, дивним чином, «еталонний» американський суд ухвалив рішення, яке не ухвалюють навіть в авторитарних режимах — одним махом забанити всі сайти, які колись писали про Кондрашова», — підсумовує кричущий випадок Горковенко.