На цьому у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» наголосив заступник голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Цими днями Верховна Рада України підтримали Постанову про Звернення Парламенту до держав-членів Європейського Союзу та інституцій ЄС щодо підтримки відкриття переговорів про вступ України до Євросоюзу. Ініційоване керівництвом Українського парламенту та підписане керівниками всіх фракцій і груп Звернення насамперед було покликане показати всьому світові незмінність нашого цивілізаційного вибору та нашого послідовного руху до європейської родини», – наголосив народний депутат.

Також він зазначив, що в самому Зверненні були вказані як основні віхи на євроінтеграційному шляху нашої держави, так і переконливі результати у процесі його долання. Крім того, у Зверненні було озвучене прохання щодо посилення санкцій проти росії та щодо подальшої фінансової підтримки нашої країни та допомоги зброєю.

«Україна стала щитом для всього європейського континенту, зокрема для Європейського Союзу. Тож цим Зверненням ми ще раз наголосили: Український народ в особі Парламенту, який представляє людей і має прямий мандат, підкреслює всю важливість рішення, яке буде прийнято у Брюсселі, задля того, щоб ми могли перейти до безпосередніх перемовин щодо нашого вступу в ЄС», — підкреслив Арсеній Пушкаренко.

На його думку, свідченням нашої політичної волі є низка законопроєктів, прийнятих минулого тижня відповідно до рекомендацій Європейської комісії і того ж дня підписаних Президентом України. Зокрема, це закони, що передбачають можливість НАЗК перевіряти майно, набуте до публічної служби. А також про посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Раніше були певні обмеження щодо визначення керівництвом САПу структури, штату, умов праці. Крім того, збільшено строки розгляду розслідування кримінальних проваджень до моменту оголошення підозр. До того ж передбачено поетапне збільшення складу НАБУ, аби його працівники могли працювати в різних куточках країни та охоплювати різні сфери діяльності. Зрештою Україна виконала всі рекомендації та зобов’язання щодо забезпечення прав національних меншин (спільнот) в окремих сферах. Це вже третій етап прийняття Верховною Радою відповідних рішень щодо нацменшин, нагадав політик.

«Тож підходимо до засідання Європейської Ради з повністю виконаним домашнім завданням. Звичайно, що будуть і наступні етапи, і попереду нас чекає ще багато роботи. Але інтеграція до ЄС дає поштовх реформам у нашій країні та відкриває нові можливості», - заявив Арсеній Пушкаренко.

Популярные статьи сейчас

Придется переходить на сухари: кому из украинцев на 50% урежут пенсии

Придется отдать всю зарплату: как хотят повысить штрафы за нарушение правил воинского учета

Не притягивайте покойника в дом: что ни в коем случае нельзя делать на кладбище, поминая родных и близких

Лукашенко обозвал Украину странным словом и предложил Западу объявить "ничью" с Россией

Показать еще

Також він нагадав, що під час перебування в Києві у річницю Голодомору Голова Європейської Ради Шарль Мішель засвідчив свою підтримку Україні. Передусім він зауважив, що початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС буде сигналом європейським громадянам про те, що їхньою безпекою та добробутом опікуються. Також він висловив переконання: розширення ЄС дозволить зробити Європу безпечнішою та багатшою. І таке рішення стане сигналом і для громадян України та Молдови про те, що Євросоюз є надійним партнером, який дотримується свого слова. Також початок перемовин про вступ нашої країни до Європейського Союзу — це ще один сигнал для росії та всіх, хто хоче підірвати світовий порядок переконаний європейський топ-чиновник.

«Окрім політичного рішення про початок перемовин, ми очікуємо і на ще одне, дуже важливе – щодо виділення Україні 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги, яка дозволить продовжити успішну трансформацію держави», — зазначив політик.