Він зіграв багато ролей на сцені рідного театру, а ось з кінематографом так не пощастило. Однак одна-єдина роль купця у фільмі Володимира Грамматикова" Казка про купецької дочки і таємничому квітці " стала найвдалішою у творчій біографії Володимира Городничева.

Сьогодні весь акторський бомонд засмучений звісткою про те, що на 75-му році життя не стало відомого російського актора театру і кіно Володимира Городничева.

Новиною про смерть артиста поділився Іванівський обласний драматичний театр. Як зазначено в некролозі, Городничев все своє життя присвятив служінню в цьому театрі.

"3 січня пішов з життя наш артист Володимир Костянтинович Городнічев. Актор класичної театральної школи, провідний майстер сцени. Все своє життя він служив Іванівському драматичному театру", - сказано в офіційному повідомленні.

Причини його смерті поки невідомі, а ось з датою прощання сім'я вже визначилася. Так, віддати останню шану акторові можна буде 6 січня з 11: 30 в ритуальному залі на вулиці Багаєва, 6Б в місті Іваново.

Відомо, що радянський і російський актор в 1973 році закінчив ГІТІС, потім його відразу ж взяли в Іванівський обласний драматичний театр, де артист прослужив все життя.

Популярні новини зараз

Не натягніть у хату біду: що ні в якому разі не можна робити в Страсну п'ятницю

Що потрібно зробити, якщо ви пересолили блюдо: поради, які допоможуть все виправити

Їх розхоплюватимуть прямо зі сковорідки: рецепт котлет із курячих сердець та картоплі

Можна залишитись без урожаю: чого не любить морква і яких помилок потрібно уникати

Показати ще

Глядачеві Городничев запам'ятався найбільше за ролями Лопахіна в" Вишневому саду", прови в" Кому на Русі жити хороша", Михайла в"останньому терміні". Також актор брав участь у постановках п'єс "Король Лір", "Сон в літню ніч" та інших.

А ось в кіно протягом життя він отримав тільки дві ролі. Так, глядачеві він запам'ятався роллю купця у фільмі Володимира Грамматикова" Казка про купецької дочки і таємничому квітці "за казкою Сергія Аксакова"Аленький цветочек". Також Городничев знімався в російсько-польській картині Кшиштофа Зануссі "Люк".

Извстно, що крім усього іншого актор займався педагогічною діяльністю. Так, накопичений досвід він через багато років після закінчення передавав молоді-викладав в Іванівському обласному коледжі культури сценічний рух, включаючи фехтування.

"Будучи прямим учнем Аркадія Немировського, одного з основоположників Московської школи сценічного бою і фехтування, Володимир Костянтинович навчав цьому мистецтву своїх студентів, був постановником "бойових" сцен у виставах театру", - відзначили також у прес-службі драмтеатру.

Раніше Hyser писав, що днями в Москві попрощалися з режисером фільму "Асса" Сергієм Соловйовим", який помер на 78-му році життя через проблеми з серцем.

Нагадавши, у мережі повідомили про те, що помер дуже відомий російський актор.