Сьогодні, 8 грудня, світ кіно попрощався відразу з двома своїми легендами: в той час як у Петербурзі в Александрінском театрі прощалися з народною артисткою РРФСР Ніною Ургант, в Москві в останню путь проводжали актора, режисера і продюсера Марка Рудінштейна.

Так, у столиці РФ пройшли похорони видатного продюсера і засновника фестивалю "Кінотавр" Марка Рудінштейна. Церемонія прощання була організована в Будинку актора, проте "взяти участь" в траурній церемонії міг будь-хто завдяки прямій трансляції з місця подій.

Відомо, що родичі покійного придбали Елітний лакований труну європейського виробництва марки Padova, виготовлений з масиву цінних порід деревини вартістю 80 тисяч рублів.

Проводити в останню путь видатного культурного діяча Росії родом з Одеси прийшли рідні, близькі та друзі. Ось тільки прощання проігнорували всі зірки, тому похорон продюсера пройшли аж надто скромно.

Так, останню шану прийшли віддати драматург і письменник Аркадій Інін, кінокритик В'ячеслав Шмиров, режисер Вадим Абдрашитов, продюсер і актор Леонід Дзюник, актриса Любов Руденко і актриса Дарина Сагалова, знаменита за роллю Свєти Букіної з серіалу "Щасливі разом".

ДО РЕЧІ, Сагалова присвятила Рудінштейну дуже зворушливий пост в соцмережах, а також подякувала за те, що він для неї зробив.

Популярні новини зараз

Як без проблем позбутися слимаків на городі: секрет, про який ви точно не знали

Капуста і навіть кава: як незвичайно та красиво пофарбувати яйця на Великдень

Не натягніть у хату біду: коли ходять на цвинтар перед Великоднем і чи можна це робити

Готуйтесь до неприємностей: що станеться, якщо їздити влітку на зимовій гумі

Показати ще

"Душа не встигає переживати втрати... Серце рветься на частини... І страшно... Страшно від того, хто наступний... Що далі? Страшно за себе, за дітей... З ким ми залишимося?"- написала актриса.

А ось інші знаменитості, мабуть, були ображені на Марка Григоровича і тому не прийшли попрощатися. Ще б пак, влітку 2010 року Марк Рудінштейн опублікував скандальні одкровення про зірок, які в різні роки приїжджали на створений ним кінофестиваль "Кінотавр" і це стало справжнім вибухом в артистичному світі.

Шанувальники і колеги артиста проводжали бурхливими оплесками машину з труною Рудінштейна по завершенні громадянської панахиди.

Відомо, що Рудінштейн заповідав після смерті кремувати своє тіло. Продюсер вірив, що традиційні обряди поховання дотримуватися необов'язково.

"Я не вірю в Бога, але я вірю, що на небесах є життя. І ми обов'язково Побачимося", - говорив в одному зі своїх інтерв'ю Марк Рудінштейн.

До слова, у вересні 2021 року 75-річний Марк Рудінштейн переніс екстрену операцію зі стентування коронарних артерій і деякий час відчував себе добре. Однак 16 листопада у нього стався інфаркт міокарда, а в лікарні продюсера довелося підключати до апарату ШВЛ. Померти творець фестивалю" Кінотавр " 5 грудня 2021 року.

Нагадаємо, що з життя пішов легендарний Олександр Градський.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі повідомили про те, що помер дуже відомий російський актор.