Так вже складено життя, що пам'ять про кожну окрему людину і його долю жива, поки з покоління в покоління передається її історія, згадуються вчинки, справи або творчість. Померлого у віці 87 років Василя Ланового називали найкрасивішим актором радянського кіно і театру і не дивно, що шанувальники його таланту вирішили черговий раз згадати про нього. Ось тільки історія вийшла негарна.

Так, 9 березня 2021 року в Будинку кіно був запланований концерт "Посвята одному" приурочений до сороковин з дня смерті народного артиста СРСР Василя Ланового. Його колеги і друзі вирішили зібратися разом щоб згадати великого артиста.

Але ж і правда, приголомшливі образи Ланового любила вся країна, його дивовижна особистість для не одного покоління була орієнтиром, символом чоловічого благородства і чоловічої краси, патріотизму і моральної чистоти.

Однак, за півтори години до початку, коли вже закінчували репетицію хор і оркестр, Союз кінематографістів несподівано оголосив, що Захід переноситься "на невизначений термін". Виявляється, їм подзвонив близький родич Василя Семеновича і настійно попросив, вечір пам'яті не проводити.

Президент міжнародного культурного центру" Слава " В'ячеслав Моцардо, який власне і був одним з організаторів заходу вважає, що це помста особисто йому, так як він не одноразово різко критикував оточення Ланового за те, що вони дозволили Василю Семеновичу виступати в розпал пандемії.

У свою чергу секретар Союзу кінематографіст за оргвопитуваннями Михайло Калінін пояснив скасування заходу "технічними причинами".

Популярні новини зараз

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

До слова, на вечір пам'яті мали прийти ті, хто добре знав Ланового, з ким він спілкувався. Почесними гостями були запрошені Тамара Гвердцителі, Лев Лещенко, Людмила Хітяєва.

Організатори планували показати фотолітопис творчого життя Ланового. Так, Василь Ліванов збирався розповісти, як вони з Лановим знімалися у фільмі "Колеги", повинна була співати пісню з "Офицеров" Аліна Покровська, а про зйомки в "Днях Турбіних " розповідати Валентина Титова.

До речі, вечір пам'яті Ланового був не комерційним заходом, на нього не продавали квитки, були тільки запрошення.

Раніше "Hyser" писав про те, що Барбара Брильська втратила дар мови через смерть Андрія Мягкова.

Також наш портал розповів про те, що Олег Басилашвілі був госпіталізований в терміновому порядку.

Нагадуємо, що названо список претендентів на спадщину Василя Ланового.