Зірки Голлівуду, відомі політики, іспанська принцеса, бельгійський письменник, аргентинський художник, паризький психоаналітик, колишні президенти Франції та Гани... Тепер цей список поповнила і легендарна жінка-композитор минулої епохи Людмила Лядова.

На всьому радянському просторі не було людини, яка б не була знайома з творчістю піаністки, композитора і співачки Лядової. Її пісні виконували Людмила Зикіна, Йосип Кобзон, Едіта П'єха, Бела Руденко, Валентина Толкунова, Леонід Утьосов ("вона про нього сумує"), Клавдія Шульженко ("коли-небудь", "серцева пісня", " жінка") та інші найяскравіші зірки російської естради. Сьогодні, 10 березня, Людмили Олексіївни, після ускладнень від коронавірусу, не стало.

Вона прожила довге і насичене життя, залишивши після себе безліч оперет і мюзиклів, симфонічних концерів, п'єс і сонат. І тільки одного в житті їй не вистачало-дітей. Своїм нечисленним друзям Людмила Лядова говорила, що"Бог, напевно, нагородив її безмежним талантом в обмін на можливість мати потомство".

Правда, була людина, яка до останніх днів ставився до неї як до матері - виходжував жінку після інсульту, забезпечував побут, влаштовував на реабілітацію питущого чоловіка. Це Віктор Дворовенко, який виріс на очах у Лядової, так як їх сім'ї були сусідами по дачі. Саме йому за заповітом залишиться Чотирикімнатна квартира в одній зі сталінських висоток, оцінювана в 80 мільйонів рублів.

До слова, особисте життя Лядової завжди було важко назвати постійним, адже у неї було п'ять подружжя, більшість з яких – це люди творчої професії.

"Милочка була влюблива, і поруч завжди крутилися молоді чоловіки. Вона була вогонь, та й мені часто давала поради, як треба з чоловіками поводитися", — згадує поетеса любов Воропаєва.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Навіть "смужку" показала: відома українська блогерка похвалилася "дорослими фото"

Показати ще

Так, перший чоловік-акомпаніатор в циганському ансамблі. Шлюб швидко розпався через бажання на те молодої Людмили, так як чоловік був надто корисливим.

Другий чоловік-Юрій Кузнєцов, танцюрист балету. У шлюбі вони прожили вісім років. Спочатку захоплені мистецтвом подружжя надихали один одного, реалізуючи свій творчий потенціал, а потім виявилося, що ніхто з них не хотів йти на поступки.

Третій чоловік-Кирило Головін, інженер. Говорили, що він дуже любив свою дружину, проте відсутність дітей розвалила і ці відносини.

Ігор Сластенко, російським Виконавець, став четвертим чоловіком Лядової. Здавалося, що нарешті вона отримала своє щастя, але ревнощі з боку чоловіка, його самовдоволення і ультиматуми, які він намагався пред'являти Людмилі, зруйнували і цей союз.

Вп'яте композитор вийшла заміж за саксофоніста Олександра Кудряшова. З ним вона і перебувала в шлюбі до останніх днів.

Відзначимо, що народна артистка Радянського Союзу, відомий композитор, померла в Москві у віці 95 років. Сумну звістку оголосила громадськості Галина Горбенко, яка є колишнім адміністратором актриси. Прощання швидше за все відбудеться 13 березня в Спілці композиторів, а похована Людмила Лядова буде на Новодівичому кладовищі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у народної артистки РРФСР Людмили Лядової діагностували 75-відсоткове ураження легень.

Також ми писали, що Барбара Брильська втратила дар мови через смерть відомого актора.

Нагадавши, у віці 44 років помер зірка серіалу " Свати".