Основне завдання цього саміту – засвідчити, що міжнародне право є непорушним, а держава, яка дозволяє собі порушувати це право, має нести найсуворішу відповідальність.

Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету із зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Світові лідери виходили із різними ініціативами врегулювання розв'язаної росією війни. Але щоб війна закінчилася справедливо і був справедливий світ, Україна та Президент Володимир Зеленський вийшли з Формули світу, що включає 10 пунктів, що базуються на міжнародному праві, статуті ООН, рішеннях Генасамблеї ООН, гуманітарному праві, Женевських конвенціях. Сьогодні ми апелюємо до світової спільноти, що міжнародне право є непорушним. Це глобальне завдання саміту світу», – наголосив парламентар.

Він підкреслив, що держава, яка дозволяє собі порушувати міжнародне право, має нести найсуворішу відповідальність.

«Вже є перше рішення щодо конфіскації російських суверенних активів, тож я впевнений, що саміт стане першим глобальним кроком до справедливого світу в Україні. Зроблено величезну роботу з дипломатичним корпусом в Україні, виконано велику роботу главою Офісу Президента Андрієм Єрмаком з радниками світових лідерів із зовнішньої політики та політики безпеки. Цей фундамент дозволить нам дійти справедливого світу, який базуватиметься на міжнародному праві, як і українська Формула світу», - наголосив народний депутат.

За його словами, останні рішення США та лідерів багатьох європейських держав щодо підтримки України доводять, що наша держава сьогодні стоїть на вістрі архітектури безпеки Європи та всього світу.

Популярні новини зараз

Коли захотілося чогось смачненького: рецепт незвичайної та ситної запіканки з пельменів та сиру

Прийде платити за борги родичів, яких уже немає: що вигадали депутати

Українцям почнуть видавати готівку на оплату комунальних послуг: що потрібно знати

Не випробовуйте долю: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще