Румунія входить до країн світу, що мають величезні родовища бурштину. Більше того, на румунських родовищах бурштину можна знайти камені відтінків від жовтого до чорного, а також із вкрапленнями стародавніх комах та рослин. Жителі району комуни Колзі вірять, що шматочки бурштину, які вони знаходять у своїх горах, приносять удачу та зберігають їх у своїх будинках. Ось тільки не всі можуть відрізнити цінний камінь від простого.

Так стало відомо, що в Румунії жінка підпирала двері шматком бурштину за мільйон євро.

Курйоз стався у селищі Кільці. Декілька лісятиріч місцева мешканка підпирала двері шматком бурштину вагою близько 3,5 кг, навіть не підозрюючи яким скарбом вона володіє.

Про це пише Stirile.

Не знали про цінність каменю біля дверей та злодії, які якось увірвалися до будинку літньої румунки. Вони вкрали прикраси, і тікаючи, один із них спіткнувся об камінь, через що на валуні з'явився скол. У результаті його цінність дізналися лише спадкоємці жінки після її смерті. Вони продали бурштин, який тепер став власністю держави та прикрашає музей бурштину у Бузеу.

Експерти визначили, що вік цього бурштинового каменю становить від 40 до 70 млн років і він є найбільшим у світі самородком чорного бурштину.

Популярні новини зараз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Лесю Нікітюк знайшли в кущах в рідному місті: "Гусінь мене не з'їсть"

Показати ще

"Чорний бурштин із Румунії настільки відрізняється від інших, що навіть отримав від геолога Оскара Хелма назву "румуніт", щоб відрізняти його від інших видів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Бузеу крім чорного бурштину добувають також золотистий і червоний, який ще називають "вишневим бурштином".

Нагадаємо, що 23 серпня стало відомо, що на руднику Карові в Ботсвані виявлено другий за величиною алмаз у світі. За даними уряду Ботсвани, знайдений камінь, вагою 2492 карати, є другим за величиною алмазом, який будь-коли знаходили у світі, і найбільшим, будь-коли знайденим у країні.

Читайте також:

Робили з метеоритного металу: вчені розгадали таємницю стародавніх скарбів, яким уже 3 тисячі років

Чоловік купив непотрібний старий сейф за 15 доларів. Те, що він знайшов усередині, здивувало всіх. Фото

Ось це пощастило не на жарт: чоловік знайшов 5 злитків золота у паливному баку радянського танка часів Другої світової