У ніч на 1 вересня росіяни заявили про атаку безпілотниками щонайменше у 15 областях Росії. За їхніми даними, російські регіони атакували 158 безпілотників.
Посаду опубліковано в Telegram-каналі МО РФ.
Там стверджують, що найбільше БПЛА нібито збили у Курській області – 46 дронів. Також ЗСУ активно атакували Брянську область – 34 безпілотники, Воронезьку – 28 безпілотників, Білгородську – 14.

І хоча в Міноборони РФ повідомляють про нейтралізацію всіх БПЛА, але з соцмереж відомо про удари по кількох електростанціях.

Зокрема, під удар потрапила одна із найбільших у центральній частині Росії — Конаківська ГРЕС, а також газорозподільна мережа у Тверській області.

Першим про те, що наліт набув масованого характеру, заявив губернатор Брянської області Олександр Богомаз. Близько години ночі він повідомив про 12 збитих безпілотників, після двох годин ще про 14. Вранці підбив підсумок: 27 (у Міноборони Росії — 34).

У Воронезькій області , згідно з заявою губернатора Олександра Гусєва, «знищили та придушили» 28 безпілотників, пошкоджено три приватні будинки, людей постраждалих немає.

Голова Липецької області Ігор Артамонов повідомляв про знищення БПЛА (не уточнюючи їхню кількість) над промисловою зоною Липецька та ще двома районами регіону. У сусідній Рязанській області губернатор Павло Малков також повідомив про збитих безпілотників, не навівши жодних подробиць (Міноборони в результаті заявило про вісім збитих дронів).

До речі, у Москві теж видалася неспокійна ніч. Не дивно, що московський аеропорт "Внуково" вночі вводив тимчасові обмеження на виліт та посадку літаків.

Популярні новини зараз

Її навіть не потрібно варити: рецепт швидкої та апетитної аджики на зиму без болгарського перцю

Як позбутися мишей на дачі або в селі: просто посадіть ці рослини по периметру ділянки

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Мер Москви Сергій Собянін стверджує, що в ніч на неділю, 1 вересня, російська ППО нібито збила щонайменше дев'ятьох безпілотників, які атакували столицю Росії.

У своїй замітці в Telegram Собянін заявив , що перший БПЛА був збитий у міському окрузі Подільськ.

Згодом чиновник ще кілька разів повідомляв про атаку безпілотників. Зокрема, про:

  • 2:36 - ще один безпілотник, що летів на Москву, збило ППО;
  • 3:18 – ще один безпілотник збили у міському окрузі Ступіно. Він також летів до Москви;
  • 4:46 - в Одинцовському міському окрузі ППО збило нібито ще один дрон, що летів на Москву;
  • 5:10 - ППО продовжує відбивати атаку ворожих БПЛА і збило ще один безпілотник у Ленінському міському окрузі, що летів на Москву.

За словами Собяніна, на всіх місцях падіння уламків дронів працювали екстрені служби. Про наслідки він традиційно не писав, проте уточнив, що над областю збили 9 безпілотників.

До речі, голосно було і в російському місті Клинці, що орієнтовно за 160 кілометрів від Брянська і всього за 60 кілометрів – від кордону з Чернігівською областю України. Там дислокувався мотострілковий полк.

Читайте також:

Такого ніхто не очікував: Лукашенко розповів про хитрий план – воювати на боці України

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили