Про це мало хто знає, але в Китаї тривалий відпочинок – ознака лінощів та безсоромності. Саме тому мешканці Китаю мають шестиденний робочий тиждень, мінімум по 10 годин на день. При цьому обідня перерва триває лише 20 хвилин, а щорічна відпустка – 10 днів. Схоже, до такого ритму життя скоро доведеться звикати українцям.

Так, експерт з енергетичних питань, капітан ЗСУ Андрій Гнатуш в ефірі Київ24 заявив, що в Україні треба запровадити 10-годинний робочий день замість 8-годинного. Він нагадав, що у військовослужбовців зараз 60 годин на тиждень робітник, а якщо є бойове розпорядження, то й 24/7.

За словами Гнатуша, війна призвела до найбільшого економічного спаду в історії незалежної України, і це потрібно виправляти. Так ось, ці дві години Гнатуш пропонує "віддавати" на відновлення ВПК та економіки країни.

Ще б пак, на сьогоднішній день українську енергетику ракетними ударами знищує Росія, величезна частина населення виїхала до Європи та США після початку конфлікту, завершувати бойові дії на будь-яких умовах офіційний Київ не має наміру, а підтримка армії на високому рівні потребує величезної кількості грошей.

"Українцям необхідно максимально мобілізуватися. Зрозуміти, що війна їх стосується. А хто забув, той може у темряві посидіти, подивитися на чорні вулиці за вікном. Треба максимально брати участь у піднятті обороноздатності країни. Я б взагалі на місці держави розглянув варіант переведення з 8-ї. годинного робочого дня на 10-годинний. Дві години працюємо на відновлення економіки країни, на енергетичні потужності, на ВПК", - зазначив Гнатуш.

Він наголосив, що війна - це не лише справа військових, це справа кожного.

Популярні новини зараз

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Її навіть не потрібно варити: рецепт швидкої та апетитної аджики на зиму без болгарського перцю

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Показати ще

Зазначимо, що згідно з вимогами ст. 6 Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах військового стану" від 15 березня 2022 р. № 2136-IX, звичайну тривалість робочого часу в період дії військового стану справді можна збільшити до 60 годин на тиждень для працівників, які працюють на об'єктах критичної інфраструктури. При цьому людям також слід збільшити заробітну плату.

Читайте також:

Зеленський зробив важливу заяву про закінчення війни: що буде, якщо партнери не встоять

"Я - вагітний": ВВК вразила ветерана війни диким ув'язненням

Путін уже на волосині: що розповів Буданов про ситуацію в Кремлі і що розпочнеться у разі затяжної війни