Багатотарифні лічильники гарячої води фактично втратили свою функціональність в Україні, оскільки комунальні служби наразі розраховують плату на основі загального обсягу споживання, а не з урахуванням різних температурних режимів.

Про цю зміну розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко, поділившись інформацією у Facebook.

Згідно з листом київського ЦКУ, який переслав Попенко один із мешканців, споживачам відмовляють в установці багатотарифних приладів обліку. Причина в тому, що ці прилади є більш недоцільними, оскільки тепер плата розраховується на основі загального обсягу спожитої гарячої води, без урахування температурних режимів.

Лічильник води, фото: youtube.com

Чинний тариф становить 97,89 грн за кубічний метр, і «Київтеплоенерго» не буде розділяти обсяги споживання на основі раніше врахованих чотирьох різних температурних режимів.

Тому власники квартир, у яких встановлені лічильники гарячої води, тепер мають звітувати лише про загальний обсяг спожитої гарячої води, оскільки багатотарифні лічильники у новій системі більше не застосовуються.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

"Немає сенсу його встановлювати. За багатотарифними лічильниками, нарахування здійснюються сумарно за загальним споживаним обсягом гарячої води, без застосування температурних параметрів води згідно з тарифом 97,89 грн", - йдеться у повідомленні від ЦКУ.

Читайте також:

Борги за комуналку: кому спишуть усі "хвости" і за яких умов

Комуналка за ціною золота: як перерахували тарифи і за що заплатимо найбільше