Стало відомо, що 18 серпня у віці 88 років помер французький актор театру та кіно, сценарист, кінорежисер та продюсер Ален Делон, повідомляє Le Figaro з посиланням на AFP. Агентство опублікувало заяву трьох дітей Делона. Причини його смерті вони не називають.

"Ален-Фаб'єн, Анушка, Ентоні, а також [його собака] Лубо безмірно засмучені повідомленням про відхід свого батька. Він мирно помер у своєму будинку в Душі, в оточенні трьох дітей та сім'ї. […] Його сім'я просить вас поважати їхню приватну життя в цей вкрай болісний момент жалоби", – йдеться у прес-релізі.

"Ален Делон помирав стільки разів на екрані, що це, мабуть, здавалося останнім дублем. Бог, який є поганим сценаристом, сказав: "Знято! ". Делон не підвівся", - сказано також у статті.

Відомо, що проблеми зі здоров'ям у Делона почалися після смерті його колишньої супутниці життя Мірей Дарк. Так, 2019 року актор переніс два інсульти, після чого стан його здоров'я погіршився настільки, що в одному з інтерв'ю він заявляв, що не проти зробити евтаназію. Справа в тому, що один з інсультів спровокував розвиток хвороби Альцгеймера.

В 2000 Ален Делон отримав громадянство Швейцарії і тривалий час проживав в Женеві. Там він вів пустельне життя і переживав розрив із сім'єю, тому що його діти від різних шлюбів публічно звинувачували один одного в брехні та інтригах, пов'язаних зі здоров'ям батька.

На початку 2024 року стало відомо, що французький суд визнав актора недієздатним, і суддя вважав за потрібне виключити дітей актора з питань, пов'язаних зі здоров'ям їхнього батька.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Ален Делон, який народився 8 листопада 1935 року, протягом десятиліть був одним із найвідоміших у світі акторів.

Зіркою він став після того, як вийшли фільми "На яскравому сонці", "Рокко та його брати" (1960 рік), "Леопард" (1963-й), а також "Чорний тюльпан" (1964-й). Загалом у його фільмографії близько 80 кінофільмів.

Делон працював з такими режисерами, як Лукіно Вісконті, Жан-Люк Годар, Жан-П'єр Мельвіль, Мікеланджело Антоніоні та Луї Маль.

До речі, багато режисерів відзначали "ангельську зовнішність" Олена Делона. Зокрема його називали дуже привабливим, тому в 1960-1980 роках він вважався секс-символом кіно.

Його роботи були відзначені численними нагородами міжнародних кінофестивалів, французькою національною кінопремією Сезар, американським Золотим глобусом.

А ще Ален Делон – кавалер ордена Почесного легіону.

Як Ален Делон підтримував Україну

Французький актор засудив російське вторгнення до України. Для цього він навіть уперше з 2021 року з'явився на публіці. Зокрема, Делон цитував напам'ять вірш легендарного українського письменника Тараса Шевченка, щоправда, французькою мовою.

А ще Ален Делон брав інтерв'ю у Володимира Зеленського.

Навесні 2024 стало відомо, що президент України Володимир Зеленський зробив надзвичайно рідкісний і безпрецедентний жест щодо іноземця - нагородив Делона орденом "За заслуги перед Україною". Український лідер також висловив подяку акторові за підтримку нашої держави під час війни проти РФ.

Читайте також:

Може початися до кінця року: українцям розповіли про знесення хрущовок – до чого готуватись

Чи завдасть Путіну удару ядерною зброєю після Курска: у США вже зробили заяву

Будьте готові до цього: українців попередили про нову хвилю відключень світла - коли почнеться