Олександр Лукашенко на сьогоднішній день входить до десятки найдовше політиків у світі, які перебувають при владі. Ще б пак, жага влади і нетерпимість до опонентів перетворили його на диктатора всередині країни та на ізгоя за її межами. Ще кілька місяців тому він впевнено заявляв, що не збирається залишати свою посаду і піде на сьомий рядок. Однак його останні дії говорять про те, що він чітко розуміє, що без підтримки Путіна йому при владі не залишитись.

Так, 10 серпня під час зустрічі із жителями агромістечка Городище Олександр Лукашенко вперше заговорив про нове керівництво країни. Він прямим текстом заявив, що хоче залишити мирну країну наступному керівництву та поїхати жити до села.

Тепер стало відомо, що Олександр Лукашенко запропонував додати до Кримінального кодексу відповідальність за "насильство або загрозу насильства" щодо президента та екс-президента країни.

Так, внесений Лукашенком проект закону "Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності" пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею 366-1 "Насильство чи загроза щодо президента Республіки Білорусь, президента Республіки Білорусь, який припинив виконання своїх повноважень".

Стаття передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років за "насильство або загрозу насильством, знищенням або пошкодженням майна" стосовно:

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще
  • президента Білорусі;
  • колишніх президентів Білорусі;
  • членів сім'ї екс-президентів Білорусі.

Також Лукашенко хоче ввести відповідальність за наклеп та образи у бік колишнього президента та членів його родини (зараз ці статті стосуються чинного глави держави).

Поправки нелегітимного президента Білорусі з'явилися на тлі обговорень про те, чи братиме Лукашенко участь у виборах у 2025 році. Сам він публічно казав, що ще не визначився.

Читайте також:

Прощальне звернення Лукашенка він щось знає: "Готуйтеся, скоро на моє місце прийде інший..."

Лукашенко прокинувся і одразу ж розповів, як Білорусь збивала повітряні цілі, що йшли з України

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили