Днями Президент Білорусії Олександр Лукашенко звинуватив Київ у навмисній провокації на кордоні. Ще б пак, білоруському диктатору здалися над Білорусією українські безпілотники. З цієї причини до білорусько-українського кордону того ж дня висунули реактивні системи залпового вогню "Полонез" та оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер". При цьому Лукашенко порадив білорусам "жити і працювати спокійно", адже українці "знають, що батько батько, а шарахнути може". Відомий політичний аналітик розповів, чого насправді очікується від Лукашенко.

Так, політичний аналітик Олександр Кочетков в інтерв'ю Главреду заявив, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд чи влаштовуватиме якісь провокації на українсько-білоруському кордоні, адже розуміє наслідки і дуже боїться прямих зіткнень з Україною.

"Якщо Лукашенко вступить у війну, білоруську військову техніку буде знищено за кілька днів, ще й по Мінську прилетить", - упевнений аналітик Олександр Кочетков.

Експерт припустив, що якщо раптом і будуть якісь провокації з боку Білорусі, то виключно у бік польського кордону чи країн Балтії.

"Тільки там. Адже Лукашенко, розуміючи наслідки, дуже боїться прямих зіткнень з Україною, а тому не піде ні на які провокації. Отже, нічого подібного на білоруському кордоні не буде", - вважає аналітик.

За словами експерта, якби Білорусь справді збиралася вступити у війну, вона б хоч якось підготувалася: модернізувала б техніку, наварила б захист від дронів і таке інше. Що б вона придумала – у Білорусі є "вагнерівці", а вони в курсі, що таке броня.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Тож підтягування військ до кордону, вважає Кочетков, це показова акція: Лукашенко демонструє Путіну, що він разом із ним і готовий воювати у разі чого.

Читайте також:

Прощальне звернення Лукашенка він щось знає: "Готуйтеся, скоро на моє місце прийде інший..."

Лукашенко прокинувся і одразу ж розповів, як Білорусь збивала повітряні цілі, що йшли з України

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили