Стало відомо, що вже до кінця поточного тижня Національний банк України планує затвердити обмеження переказів p2p-переказів для фізичних осіб.

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний в інтерв’ю ЕП.

Він повідомив, що НБУ готується фіналізувати рішення про обмеження на перекази з картки на картку на правлінні до 18 серпня 2024 року. За його словами, це дуже допоможе у боротьбі з тіньовими схемами.

Зазначимо, що обмеження на вихідні перекази з картки на картку Андрій Пишний анонсував ще наприкінці травня 2024 року, після чого фінансист зіткнувся зі шквалом критики й нерозуміння. Відтоді, за словами Пишного, частину часу НБУ присвятив комунікації з волонтерською спільнотою.

"Ми провели кілька зустрічей з волонтерами, зібрали зворотний зв'язок та показали, як заплановане рішення врахує потреби волонтерів. Це допомогло знизити градус обговорень і підготуватися до органічного ухвалення рішення", — зазначив Пишний.

Голова НБУ пояснює, що необхідність впровадження таких заходів виникла через поширеність тіньових фінансових операцій, відомих як "дропи", коли шахраї купують у пересічних громадян персональні дані і відкривають з їх допомогою банківські карти.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Також для більш ефективної боротьби зі схемами "дропів" НБУ планує ініціювати зміни до законодавства. Пишний підкреслив, що ці схеми завдають значних збитків державному бюджету, і наполеглива робота в цьому напрямку може дозволити спрямувати значні суми до бюджету країни.

Наразі НБУ обговорює можливість введення лімітів на перекази з картки на картку, які можуть становити не більш ніж 30 операцій і до 100 тисяч гривень на місяць для одного банку. Ці обмеження мають на меті посилити контроль за фінансовими операціями та запобігти використанню банківської системи для легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

Читайте також:

Світла немає, зате виплатять по 3 тисячі гривень: кому з українців пощастить за допомогою

Трамп закликав відмовитися від допомоги Україні – лише у борг. Що він ще розповів

Відкладайте гроші вже зараз: хто отримає перші штрафи від ТЦК у розмірі 17 тисяч гривень