Пельмені люблять усі: і дорослі, і діти. Так, чоловіки поважають їх за ситність, жінки – за простоту та швидкість приготування, а дітям просто дуже подобаються ці маленькі пиріжки смішної форми. Ось і виходить, що пельмені – це ідеальний баланс смаку, часу та простоти. Є, щоправда, і один мінус - часто під час варіння пельмені прилипають один до одного або ще гірше до дна каструлі.

І справді, кожна українка хотіла б знати секрет, завдяки якому пельмені будуть соковитими і не розварюватимуться у киплячій воді.

Відомі кулінари дали докладну інструкцію та кілька порад як правильно варити пельмені.

  1. Налийте в каструлю воду та поставте на сильний вогонь. Правильне співвідношення води до пельменів: 1 літр на 300 г.
  2. Доведіть воду до 50 градусів, посоліть та додайте спеції за смаком.
  3. Зменшіть вогонь до середнього та відправте у воду пельмені. Пельмені не можна кидати ні в холодну, ні в киплячу воду.
  4. Залежно від розмірів виробів варіть пельмені 8-12 хвилин. Коли вони випливуть, зменшіть вогонь, щоб тісто не розвалилося. Варіть ще 3-5 хвилин.
  5. Додайте дві столові ложки олії, щоб пельмені не злиплися і не прилипли до дна.

Секрет №1

Після того, як пельмені спливуть у каструлі, потрібно долити до неї склянку холодної води. Справа в тому, що між температурою замороженого напівфабрикату та температурою окропу величезна різниця. Через такий розмаїтість пельмені можуть луснути. Крім того, борошняні вироби з м'ясною начинкою почнуть злипатися через різку зміну крохмалю.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Секрет №2

Води для варіння пельменів потрібно багато. Маленька каструля з невеликою кількістю води не підходить для приготування пельменів. У занадто малій ємності їм не вистачить простору, тому вони злипатимуться.

Секрет №3

Чи не розморожуйте. Іноді в мережі можна зустріти поради, що пельмені треба розморожувати перед приготуванням. Однак це лише зробить гірше: тісто через це може постраждати, а під час варіння – злипнутись. Краще готувати заморожені пельмені.

Секрет №4

Використовуйте рослинне або вершкове масло . Додайте в пельмені 1 або 2 столові ложки рослинної або трохи вершкового масла. Так страва не злипатиметься і стане набагато смачнішою.

Читайте також:

Спробуйте цю красу з пельменями або макаронами: рецепт смачного соусу з помідорів з цибулею, часником та зеленню

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт узбецьких пельменів "Чучвара" з рубаного м'яса в томатному соусі

Коли захотілося чогось смачненького: рецепт незвичайної та ситної запіканки з пельменів та сиру