Президент РФ Володимир Путін назвав неможливими мирні переговори з Україною після нападу ЗСУ на Курську область, адже "ЗСУ завдали без розбору ударів по мирних людях та громадянській інфраструктурі".

Про це він повідомив на нараді щодо ситуації у прикордонних з Україною регіонах.

"Про які переговори взагалі може йтися з людьми, які без розбору завдають ударів по мирним людям, громадянській інфраструктурі, або намагаються створити загрози для об'єктів ядерної енергетики. Про що з ними взагалі можна говорити?", - повідомив він.

За його словами, Захід руками українців воює з Росією і тепер зрозуміло, чому Київ відмовлявся від пропозицій Москви та нейтральних посередників повернутись до мирного плану врегулювання.

Саме тому на нараді він поставив Міноборони РФ завдання "витіснити супротивника з російських територій та забезпечити надійне прикриття кордонів".

"Головне завдання стоїть безумовно перед міністерством оборони – видавити, вибити супротивника з наших територій та спільно з прикордонною службою забезпечити надійне прикриття держкордону", – сказав він.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Показати ще

У той же час ФСБ спільно з Росгвардією мають забезпечити "режим контртерористичної ситуації та ефективну боротьбу з диверсійно-розвідувальними групами"... Також "ключовим" залишається вирішення актуальних завдань, що виникають на даний момент часу та виходячи з прогнозів розвитку ситуації.

Путін переконаний, що головною метою операції ЗСУ у прикордонних районах є прагнення зупинити наступ російської армії.

"І що відбувається на лінії зіткнення? Темпи наступальних операцій російських збройних сил, добровольців, ветеранів не тільки не знизилися, а й посилилися в півтора рази. Ще одна мета противника - посіяти ворожнечу, розбрат у нашому суспільстві, залякати людей, зруйнувати єдність російського суспільства .Але і тут відповідь з боку громадян вже є - одностайна підтримка всіх, хто потрапив у біду", - додав він.

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть усією країною: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтеся: в Україні вводять нові гроші - як вони виглядатимуть