Влада Курської області заявила про наближення ЗСУ до Курської АЕС.

Ось уже п'ятий день Збройні сили України знаходяться на території Курської області. Так, аналітики Інституту вивчення війни відзначають у своїх звітах про бронетанкові групи ЗСУ, які швидко просуваються російською територією. Станом на 10 серпня експерти називають щонайменше 18 населених пунктів під Курськом, які фігурують у повідомленнях із РФ.

При цьому у звіті аналітиків зазначається, що найбільша відстань від кордону, яку пройшли українські бійці, — це 35 км (біля Кромських Биків та Молютино).

На карті бойових дій аналітики показали два "хвости", які розходяться від Суджі. Один тягнеться у бік Рильська під селом Кореневе, інший – у бік Льгова (ближче до курски АЕС та Курчатове).

Не дивно, що росіяни в п'ятницю, 9 серпня, по обіді перекрили під'їзди до Курської атомної електростанції, оскільки невеликі мобільні групи ЗСУ по 5-20 осіб були помічені за 39 кілометрів від АЕС. Більше того, на станції посилили охорону та повернули військовослужбовців Росгвардії.

Водночас, Telegram-канал "Миколаївський Ванек" повідомляє, що основна частина тих 150 бійців, яких ворог залучив додатково для оборони Курської АЕС, це спецпідрозділи федеральної служби національної гвардії, які взагалі не мають бойового досвіду.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

А вже сьогодні, 10 серпня, адміністратор цього каналу оновив інформацію про те, кого росіяни зібралися відправити для захисту Курської атомної електростанції.

До речі, за даними z-воєнкорів, поблизу АЕС прямо зараз розміщують комплекси "Панцир", а також "обладнають додаткові рубежі оборони".

Зазначимо, що зараз Курська АЕС – єдина у Росії станція, де активно будують нові енергоблоки. Вона забезпечує енергією 19 регіонів Центрального федерального округу Росії. Саме від цієї АЕС залежить 90% промислових підприємств Курської області.

За даними Bloomberg, російська розвідка за два тижні знала про майбутній рейд ЗСУ, але голова Генштабу Валерій Герасимов проігноював попередження. Тепер росіяни не те щоб самі не можуть забезпечити безпеку своєї держави, вони не знають, хто на них і звідки напав. Вперше з часів закінчення Другої світової саме Путін довів країну до такого плачевного стану. Тепер, схоже, Путіну залишається лише ховатись у бункері, оскільки народ його вже проклинає. Крім того, Путін не в змозі забезпечити безпеку своїх атомних електростанцій - це справжня політична імпотенція, яка увійде до світової історії.

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть усією країною: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтеся: в Україні вводять нові гроші - як вони виглядатимуть