Стало відомо, що територіальний центр комплектування (ТЦК) може мобілізувати військовозобов'язаного, який має статус заброньованого. Це стало відомо, виходячи з вердикту Закарпатського окружного адміністративного суду.

Так, суд розглядав позов до прикордонного загону (військової частини), в якому позивач просив анулювати мобілізаційне розпорядження, поімовий список, у частині його призову на військову службу та направлення для проходження військової служби, а також скасувати наказ про зарахування до списків особового складу.

Виходячи з матеріалів судової справи, 11 лютого 2024 року позивачу було вручено повістку і того ж дня його було визнано придатним до військової служби. При цьому на момент призову позивач був заброньований за ТОВ "Ф", через що мав право на відстрочку до 16 лютого 2024 року.

Суд відмовив у задоволенні позову, оскільки позивач не скористався правом на відстрочку та не надав доказів бронювання. Суд також зазначив, що відмітка про непридатність у військовому квитку не є підставою для визнання мобілізації незаконною.

У суді зазначили, що саме на військовозобов'язаних, які мають право на відстрочку, покладено обов'язок щодо своєчасного повідомлення ТЦК про наявність таких підстав.

"Військовозобов'язаний має вчинити активні дії щодо повідомлення ТЦК про своє бронювання і зробити він може це лише до моменту набуття ним статусу військовослужбовця — позиція суду", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Довідка:

  • Бронь – це особлива гострочка від мобілізації, яка надається працівникам особливо важливих для держави підприємств.
  • Правила бронювання для всіх підприємств однакові: забронювати можна не більше 50% військовозобов'язаних працівників та не довше, ніж на 6 місяців.
  • Не всіх співробітників можна забронювати, а лише офіційно працевлаштованих.

Читайте також:

Готуйтеся до проблем: з вересня працівників звільнятимуть по-новому – за що позбавлять роботи

Це вже повна катастрофа для Путіна: що розповів Жданов про потужні бої під Курськом та про крах Кремля

Путін уже на волоску: що розповів Буданов про ситуацію в Кремлі та що розпочнеться у разі затяжної війни