Волоські горіхи – одне з найпоширеніших дерев в Україні. Ще б пак, в пекельну спеку це могутнє дерево створює затишок і тінь, а восени дарує смачні плоди. Ось тільки часто можна почути, що горіх не можна садити біля будинку і тому є кілька причин.

Так, кожному треба розуміти, що вибір місця посадки волоського горіха – справа відповідальна. Ще б пак, горіх може досягати висотою до 30 м і спокійно прожити кілька століть, даруючи смачні плоди. Звичайно, у такого гіганта дуже потужна та розвинена коренева система. Більше того, горіх сильно розкидає свою крону і не терпить по сусідству інших великих дерев.

Цих обставин цілком достатньо для того, щоб відмовитись від задуму посадити саджанець поблизу споруд. І жодної містики. Винятково через міркування безпеки, не рекомендується садити горіх ближче ніж на 8 метрів від будь-якого виду будівель.

Також слід пам'ятати, що по сусідству з горіхом не вживаються навіть бур'яни, адже коріння горіха дуже "агресивне" і висмоктує всі поживні речовини та вологу з ґрунту, не залишаючи іншим деревам простору для розвитку та росту.

Ще одна проблема, яку може створити волоський горіх – тінь від дерева може стати причиною появи моху на покрівлі. А сторона будинку, біля якої знаходиться дерево, може бути постійно сирою, через що утворюватиметься пліснява.

І звичайно, якщо дерево виросло досить великим, то відламана гілка може пошкодити вікна, дах або, наприклад, транспорт.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Показати ще

До речі, ще кілька століть тому, волоський горіх українці садили лише за парканом власного маєтку. А все тому, що наші пращури вірили, що волоський горіх біля будинку може призвести до смерті господаря. Вважалося, що саме на цьому дереві люблять гніздитися злі духи, які всіляко шкодять.

Наші пращури вірили, що посаджений біля будинку горіх може призвести до смерті господаря.

Цікаво, що в основі цього забобону лежать біологічні особливості дерева. Дійсно, якщо заснути під кроною волоського горіха, то дуже сильно болітиме голова.

Справа в тому, що листя горіха виділяють фітонциди, які в малих дозах нешкідливі для людини. Але тривале перебування під деревом призводить до головного болю та порушення сну. А якщо вживати потемнілі плоди, то справді можна отруїтися, оскільки в них виробляється отруйний фермент.

Також вважалося, що волоський горіх біля будинку забирає добробут, не дає побудувати щасливе сімейне життя та позбавляє радості.

Читайте також:

Чому не можна спати головою на північ чи ногами до дверей: про що говорять прикмети

Відлякують гроші та удачу: названі предмети, які не можна носити у гаманці. Перевірте свій

Старовинний обряд на гроші: що потрібно зробити, щоб позбавитися фінансових труднощів

Ви про це дуже пошкодуєте: чому в жодному разі не можна піднімати гроші, знайдені на вулиці